Društvo

Otvoren konkurs za personalnog asistenta i ličnog pratioca

Kako bi se položaj osoba sa invaliditetom u Nišu unapredio i poboljšao i ove godine otvoren je konkurs za sve kojima je potrebna usluga personalnog asistenta i ličnog pratioca, kaže Tijana Đorđević Ilić,gradski većnik za socijalna pitanja.

“Personalna asistencija je ove godine funkcionisala bez prekida  od 1.januara u uslugama, a u toku je raspisivanje javnog konkursa za osobe sa invaliditetom kojima je potrebna ova usluga i koje mogu da se jave na pomenuti konkurs”, kaže Tijana Đorđević Ilić. “ Kada se radi o prijavi personalnih asistenata koji će obavljati ovu uslugu, o tome odlučuje jedino licencirano udruženje, odnosno Centar za samostalni život invalida, dok je izbor usluga i  korisnika u nadležnosti grada”.

Krajem prošle godine usvojeno je i rešenje za projekat ,,Jedan laki kilometar“. U toku je priprema tenderske dokumentacije za  ovaj projekat.

“Tender će biti objavljen do kraja januara ili početkom februara, a radovi će krenuti kada to vremenske prilike budu dozvolile”, ističe Tijana Đorđević Ilić.

Grad Niš je ove godine za rad udruženja osoba sa invaliditetom izdvojio 21 milion dinara, što je za milion dinara više u odnosu na prošlu godinu. Prošle godine je u gradu bilo 18, a sada se očekuju još dva nova udruženja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com