Društvo

Otvoren konkurs za nagradu 11. JANUAR

Komisija za nagrade Grada Niša, objavila je zvaničan poziv za 11. januar, nagradu koja se tradicionalno dodeljuje istaknutim pojedincima i ustanovama.

Ovo najviše priznanje svake godine uručuje komisija koju čine predstavnici Skupštine Grada, Srpske Pravoslavne crkve, Univerziteta i Vojske.

Javni poziv traje od 1. do 15. decembra, do kada se mogu prijaviti ili nominovati svi pojedinci i ustanove, za koje se smatra da su u toku 2016-te ili prethodnih godina, ostvarili značajne rezultate koji doprinose afirmaciji grada iz oblasti ekonomije, umetnosti, nauke, medicine, sporta, obrazovanja, novinarstva, arhitektire i drugih.

Predsednik Skupštine Grada Niša, Rade Rajković rekao je da će komisija odluku doneti do 30. decembra.

“Fond za dodelu nagrada najvišeg priznanja Grada Niša je kao i prošle godine i iznosi 500 hiljada dinara. Ove godine ocenjivanje ćemo podići na viši nivo, tako što neće biti uzeti u obzir politički aktivni pojedinci ”, obećao je Rade Rajković.

 Dodao je da još uvek nema predloga, ali će se do 26. decembra definitivno znati imena svih prijavljenih za ovo prestižno priznanje.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com