Merošina

Otpočela obnova crkava u merošinskoj parohiji

Na inicijativu Crkvenih odbora i sveštenika Đorđa Mirkovića, pokrenuta je akcija rekonstrukcije crkava na teritoriji merošinske parohije. Radovi na crkvi u Biljegu, koja je u najlošijem stanju, već su počeli, a prikupljanje priloga za obnovu crkve u Merošini počeće krajem ovog meseca.

Parohija merošinska broji šest crkava i skoro sve su u prilično lošem stanju. Najlošija situacija je bila u crkvi Svetog Nikole u selu Biljeg, gde su radovi na obnovi već počeli.

Meseca maja po blagoslovu njegovog Preosveštenstva episkopa Niškog Gospodina Arsenija, a u saradnji sa lokalnom samoupravom i prilozima meštana sela Biljeg i Oblačina, počeli su prvi radovi. Prioritet je bio pokriti crkvu i sprečiti dalje prokišnjavanje“-kaže sveštenik Đorđe Mirković.

Zbog dobrog odziva vernika u vidu priloga, radovi su za ovu godinu prošireni, pa će pored krova biti uređen i pod crkve i očišćena porta, a u planu je i zamena stolarije, malterisanje i uvođenje struje, ako sredstva dozvole. Otac Đorđe, iz tog razloga, poziva vernike da se u što većem broju priključe akciji dobrovoljnih priloga za obnovu crkava i najavljuje nove akcije.

Drugom polovinom maja počinjemo sa aktivnim sakupljanjem priloga za obnovu crkve Svetog Romana u Merošini. Akciju smo nazvali „UGRADI SEBE U HRAM“. Nije za ponos da i u ovom hramu dugo ništa nije obnavljano, da krov prokišnjava, da je stolarija dotrajala“-ističe.

Akciju „UGRADI SEBE U HRAM“, sprovodiće sveštenik Đorđe Mirković u saradnji sa članovima Crkvenog odbora.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com