Servisne

Otplata računa za vodu i kanalizaciju na rate

Na osnovu zaključka Gradskog veća Grada Niša br. 1615-11/2023-03 od 22.01.2023. godine JKP „Naissus“ Niš, u periodu od 01.12.2023. godine do 31.03.2024. godine omogućava svim svojim korisnicima da zaključe ugovor o priznanju duga i otplati istog na rate, bez obzira kojoj kategoriji potrošača pripadaju (domaćinstva, preduzetnici, pravna lica).

Korisnici koji imaju neizmirene obaveze za utrošenu vodu i usluge kanalizacije, a kojima je JKP „Naissus“ Niš samostalno obračunavalo i neposredno dostavljalo zaduženja, moći će da sklope ugovor za otplatu nastalog dugovanja koje se pored navedenih usluga Preduzeća može odnositi i na rešenja o izvršenju, pravosnažne presude i obaveze po osnovu ranije zaključenih ugovora bez obzira na vremenski period.

Dugovanja fizičkih lica (domaćinstva), se mogu izmiriti u najviše 60 jednakih mesečnih rata kod dugovanja do 500.000 dinara, odnosno 96 jednakih mesečnih rata za one čije dugovanje premašuje ovaj iznos. Iznos rate prilikom skapanja ugovora, za ovu kategoriju potrošača, ne može biti manji od 1.500,00 dinara.

Ostalim kategorijama potrošača (preduzetnici, pravna lica i dr.) omogućeno je sklapanje ugovora na najviše 24 rate uz obavezno učešće u visini od 20% od visine duga. Minimalini iznos rate kod ovih korisnika je 3.000.00 dinara.

Dužnicima u statusu socijalne potrebe, Preduzeće u okviru ove akcije pruža mogućnost sklapanja ugovora o reprogramu duga, uz uslovan otpis kamate, na najviše 120 mesečnih rata, čiji iznos ne može biti manji od 1000,00 dinara. Kod ovih potrošača JKP „Naissus“ Niš će uplatom poslednje rate po sklopljenom ugovoru izvršiti otpis kamate po osnovu duga.

JKP „Naissus“ Niš će izvršiti otpis celokupne kamate dužnicima koji zaključe ugovor i izvrše isplatu utvrđenog celokupnog dugovanja odjednom (redovnog, utuženog i ugovorenog dugovanja).
Za vreme trajanja ugovora kamata se ne obračunava.

Napominjemo da korisnici koji pripadaju kategoriji potrošača domaćinstva, mogu da sklope ugovor o prizanju duga i otplati duga na rate, za utrošenu vodu, usluge kanalizacije i doprinosa za vodu kod JKP „Objedinjena naplata“ Niš. Obavezan uslov za sklapanje ugovora je da korisnici nemaju neizmirena dugovanja u JKP „Naissus“ Niš.

Za više informacija zainteresovani se mogu obratiti na brojeve telefona 502 729 i 502 747, ili u prostorijama Sektora trgovine JKP“Naissus“ Niš, u ulici Kneginje Ljubice 1/1 (zgrada u dvorištu).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Dosada sam redovno placao komunalije ! Sad vidim da sam budala, pa cu i ja cekati ” akciju” sledece godine ,kad me besplatno kreditiraju ! Svaki mesec cu si kupim nesto za kucu, obucu,odecu ,sredim auto ! Ovi sto imaju vise pare i vise dugovanja jedva cekaju, mogu i ja da koristim , sa manje !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com