Hronika

Osumnjičeni (24) za ubistvo starca zatražio sporazum sa tužilaštvom

Pred Višim sudom u Nišu danas je odložen glavni pretres u sudskom procesu protiv Miljana Jovanovića (24) iz Donjeg Dušnika koji je optužen za teško ubistvo komšije Save Krstića (93), jer optuženi zatraži da sa Višim tužilaštvom sklopi sporazum o priznanju krivice.

Ukoliko sporazum između odbrane i tužilaštva bude postignut, Viši sud će odlučiti da li će ga potvrditi. Ako odbrana i optužba ne postignu dogovor suđenje će se nastaviti. Više javno tužilaptvo je zatražilo da se Jovanović oglasi krivim i osudi po zakonu, ali nije preciziralo visinu kazne. Krivični zakonik za teško ubistvo propisuje u zatvorsku kaznu od deset godina do doživotne robije.

Mladić iz Dušnika našao se u pritvoru nakon što je optužen da je 28. novembra prošle godine ubio Krstića, kako bi mu se osvetio jer ga je ovaj prijavio za kradju alata. Iskoristio je poznanstvo sa nesrećnim starcem, otišao je do njega i zatražio da mu u zatvoru šalje novac i cigarete, smatrajući da je kriv što će robijati jer ga je prijavio za krađu.

Kada je nesrećni čovek to odbio, Jovanović ga je udario više puta rukama, nogama i nekim tupim predmetom, a potom mu je zatvorio nos i usta i ugušio ga. I pre ubistva komšije, optuženi je bio poznat u Dušniku po nasilničkom ponašanju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button