Hronika

Osuđen na osam godina zatvora jer je u više navrata obljubio sestričinu

Branislav Z. (22) iz doljevačkog sela Malošište osuđen je pravosnažno na osam godina zatvora jer je od 2016. godine u više navrata obljubio ćerku svoje polusestre koja je imala samo devet godina!

Njemu je prvostepenom presudom Višeg suda u Nišu bila izrečena kazna od sedam godina zatvora, ali je Apelacioni sud preinačio i povećao na osam godina robije bog obljube nad detetom u produženom trajanju.

On se u sudu pravdao da ga je A.A, koja ima 11 godina, ucenama prinudila na seks. U presudi njemu stoji da je prve odnose sa sestričinom imao u julu 2016. kad mu je došla u posetu sa majkom, a kad su sticajem okolnosti ostali nakratko sami u kući.

Tu se nije zaustavio već je odmah sutradan još dva puta imao seksualni odnos sa sestričinom, a posle toga je koristio svaku priliku da je ponovo napastvuje.

– Jednom prilikom se to desilo kad su zajedno išli da skupe drva za ogrev, ali i nekoliko puta u Beogradu, gde je boravio da bi polusestri i njenoj deci pomogao da nađu stan. Branislav je manipulisao sestričinom, ubedio ju je da su oni zaljubljeni par, pa je naivna devojčica u nekoliko navrata čak i bežala od roditelja i dolazila u Mlalošište, prenosi Telegraf.

Branislav na sudu nije sporio da je u više navrata obljubio sestričinu i do detalja je opisao šta je radio s njom. Međutim, stalno je potencirao da je ona zahtevala od njega da imaju seks.

– Tvrdio je najpre da ga je sestričina ucenom naterala da imaju seks, preteći da će svima ispričati da ju je silovao ako odbije. Posle je pričao da je veza sa sestričinom prerasla u ljubavnu i da to nije bio samo običan seks. I devojčica je potvrdila da je u više navrata spavala sa ujakom, ali je negirala da je ona inicirala seks. Kazala je da joj prvi put nije bilo lepo, da ju je bolelo, a da majci ništa nije ispričala jer nije ni znala da joj se desilo nešto pogrešno i nenormalno. Međutim, naglasila je da joj ujak nikada nije pretio i da se jednom prilikom, kad je bila u šumi sa njim, sama svukla kako bi imali seks – priča izvor iz istrage za Telegraf.

Branislav je prvostepeno bio osuđen na sedam godina zatvora od mogućih 12 koliko je maksimalno predviđeno krivičnim zakonikom. Sud je uzeo u obzir da je mlad, loših materijalnih prilika i da se pokajao. Ipak, Apelacioni sud mu je dodao još jednu godinu zatvora, smatrajući da zaslužuje strožu kaznu, jer mu je žrtva sestričina i jer su prvi seks imali kad je ona imala samo devet godina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com