Obrazovanje

Osnovna škola u Niškoj Banji biće rekonstruisana zahvaljujući projektu o energetskoj efikasnosti

Projekat o energetskoj efikasnosti, a koji se odnosi na OŠ “Ivan Goran Kovačić”, kojim je aplicirala GO Niška Banja, odobren je ove godine od strane Ministarstva energetike i rudarstva, taka da će ova škola biti kompletno rekonstruisana nakon dužeg vremenskog perioda. Vrednost projekta iznosi 5 miliona dinara, a sredstva će obezbediti Ministarstvo i Grad Niš.

OŠ “Ivan Goran Kovačić” je sagrađena 1963. godine i od tada nije doživela veću rekonstrukciju, sem izgradnje sportske sale 1975. godine. Rekonstrukcija škole je veoma bitna za Banjce, rekao je predsednik opštine Dušan Živković.

“Projekat obuhvata kompletnu rekonstrukciju škole. Ona će dobiti termoizolaciju, fasadu, nov krov, stolariju, led osvetljenje, biće promenjen i sistema grejanja”, istakao jeŽivković.

Opština je, kaže Živković, dosta sredstava ove godine izdvojila za škole koje se nalaze na njenoj teritoriji. U OŠ “Ivan Goran Kovačić” i u isturenom odeljenju u naselju Nikola Tesla, promenjena je kompletna stolarija. Sredstva su izdvojena i za OŠ “Đura Jakšić” i OŠ “Nadežda Petrović”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com