Merošina

Osnovan novi košarkaški klub „VUKOVI 2013“

Na osnivačkoj skupštini grupa entuzijasta osnovala je novi košarkaški klub “Vukovi 2013”, koji nastavlja na temeljima starog, takmičenje i rad sa mlađim kategorijama. Ciljevi su promocija sporta, rad sa decom u vidu besplatne škole košarke i takmičenje prvog tima.

Za predsednika kluba izabran je Mladen Marković, dugogodišnji košarkaš KK „Vukovi“, koji je nakon izbora izneo planove i ciljeve za razvoj kluba u budućnosti.

„Danas smo napravili važan korak u formiranju novog kluba na temeljima starog i definisali ciljeve za razvoj košarke u Merošini. Upravni odbor na čijem sam čelu spreman je da uloži svoju energiju, znanje i entuzijazam, da klub stavimo na noge i samim tim podstaknemo što više dece da se bave košarkom“-rekao je Marković.

Prvi korak biće organizovanje demonstracionog treninga u petak 8. februara od 17 sati u novootvorenoj sportskoj hali u Merošini. Trening će voditi Goran Stevanović, bivši igrač kluba, a sada trener u Kini.

„Iskustva koja sam u Kini stekao željan sam da prenesem deci, ali i da im uz pomoć kontakata koje sam stekao u inostranstvu klubu obezbedim perspektivu i saradnju, pa zašto ne i sa kineskim kompanijama“-kaže Stevanović.

Stevanović je karijeru gradio u mnogim niškim klubovima, čak je u jednom periodu bio saigrač sa reprezentativcem Stefanom Jovićem. Od osnivanja „Vukova“ bio je predsednik i igrač kluba, a danas je trener u eminentnoj košarkaškoj kompaniji „YBDL“ u Kini.

Na Skupštini je najavljena i saradnja sa klubovima iz regiona, kao i angažovanje profesionalnog trenera za rad sa mlađim kategorijama.

Klub će u toku narednog perioda pokušati da kroz letnju ligu obezbedi plasman u Drugu ligu Srbije i postane jedini profesionalni klub sa teritorije naše opštine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com