Kultura

Osmoro autora u užem izboru za nagradu “Branko Miljković”

U uži izbor za nagradu “Branko Miljković” za najbolju poetsku knjigu objavljenu u 2016. godini ušle su zbirke pesama osmoro autora, a ime 46. dobitnika tog priznanja biće poznato krajem februara ili početkom marta.

U užem izboru su knjige Dragana Boškovića, Tanje Kragujević, Anje Marković, Miroslava Cere Mihailovića, Radomira D. Mitrića, Dragana Radovančevića, Nenada Trajkovića i Marjana Čakarevića.

Dragan Bošković mogao bi da dobije nagradu “Branko Miljković” za knjigu “The Clash”, u izdanju Kulturnog centra Novi Sad, koji je objavio i zbirku pesama Tanje KragujevićEfekat leptira”, a u konkurenciji su i “KowloonAnje Marković (Kontrast, Beograd), “Pogled sa kocaMiroslava Cere Mihailovića (Kairos, Sremski Karlovci), “Na putu za HasperijuRadomira D. Mitrića (Biblioteka M. Bojić, Beograd), “LampeduzaDragana Radovančevića (Povelјa, Kralјevo), “Vetar sa jezikaNenada Trajkovića (Istok, Knjaževac) i “TkivaMarjana Čakarevića (Povelјa, Kralјevo).

Žiri nagrade “Branko Milјković”, koju dodeljuje Grad Niš, čine dr Dragana V. Todoreskov, Jelena Mladenović i Tomislav Marinković.

Nagrada za 2016. godinu biće svečano uručena tokom marta ili aprila u okviru manifestacije “Dani Branka Milјkovića”, u organizaciji Niškog kulturnog centra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com