Društvo

Osim preterivanja u konzumaciji alkohola u Nišu bez većih incidenata

Lekari niške Hitne pomoći su tokom najluđe noći imali pune ruke posla zbog alkoholisanih lica, a dežurna ekipa zbrinula je i trinaestogodišnje dete koje je zadobilo povredu prilikom bacanja petarde.

Reč je o povredi šake zbog koje je dete, nakon ukazane prve pomoći, zbrinuto na Dečijoj klinici, kazali su u Hitnoj pomoći.

Iz niške Policijske uprave kažu da je novogodišnja noć protekla mirno.

Prema rečima lekara, na terenu je intervenisano 120 puta i zbrinuto je oko 500 pacijenata. Javljali su se zbog virusnih i respiratornih infekcija, ali najčešće zbog tegoba izazvanih prekomernim unosom  alkohola.

Dogodila se i jedna saobraćajna nezgoda oko 5 i 30 ujutru kod Pravnog fakulteta, a povređeni je prevežen u Urgentni centar radi dalje dijagnostike i lečenja.

Prema izveštajima policije na trgu i javnim mestima novogodišnja noć je bila bez većih incidenata, rekao je načelnik Policijske uprave u Nišu.

“Uvek smo imali veliku pomoć Grada i nadam se da će tako biti i ubuduće. Predstavnicima i svim pripadnicima PU ovom prilikom želim sve najbolje u 2017-oj godini”, rekao je načelnik niške policije Ninoslav Mitić.

Gradonačelnik Niša koji je obišao sve hitne službe tokom dočeka Nove godine je istakao da ga raduje što je policija preduzela sve preventivne mere i što nije bilo većih problema tokom koncerta na centralnom gradskom trgu.

“Apelujem da se posebno ovih prazničnih dana smanji upotreba petardi. Brinemo o sugrađanima svako sa svoje strane. Iz policije brinu o bezbednosti građana, a mi dajemo sve od sebe da naši ljudi bolje žive”, dodao je gradonačelnik, Darko Bulatović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com