Obrazovanje

OŠ ,,Bubanjski heroji“ iz Niša Dan škole obeležila filmom (VIDEO)

Osnovna škola „Bubanjski heroji“, dan škole 9. maj, kada se obeležava i Dan pobede u Drugom svetskom ratu, obeležila je filmom. Na taj dan Nemačka je kapitulirala, a Evropа oslobođenа.

 

“Danas se prisećamo svih žrtava stradalih tokom Drugog svetskog rata, sa posebnim osvrtom na naše pretke koji su nakon zarobljeništva u Logoru ,,Crveni krst” bili svirepo streljani na Bubnju. I danas se na Bubnju uzdižu ka nebu tri pesnice, simbolišući hrabrost, postojanost, mir i slobodu”, istakao je nastavnik istorije u ovoj osnovnoj školi Đorđe Bojanić.

Povodom Dana škole naši učenici i nastavnici snimili su film. Na ovaj način škola je obeležila 49 godina postojanja.

“Na Dan pobede nad okupatorom u Drugom svetskom ratu, najpre se podsećamo predaka čije ime sa ponosom nosi naša škola. Predaka koji su nesebično dali svoje živote zarad slobode svog naroda, podsećamo se bubanjskih heroja. Visoko uzdignute ka nebu, tri pesnice, na Spomen-obeležju Bubanj, kao stožer istorije podsećaju nas na hrabrost, odvažnost, ponos i nadu koju su naši preci nosili u srcu i njome pobedili.
Imajući na umu njihove ljudske vrednosti mi se iz dana u dan trudimo da ispunimo svoju misiju obrazovanja i vaspitanja mladih generacija. Trudom i zalaganjem zaposlenih i učenika naše škole utvrđujemo put znanja, mišljenja, upornosti i stvaralaštva. Кroz višedecenijsko postojanje ostvarujemo uspehe u raznim oblastima, učestvujemo u projektima, trudimo se da obezbedimo savremena nastavna sredstva za rad.
Ove godine, kada odgovornost, ljudskost i zajedništvo treba da pobede u borbi za život Dan škole obeležavamo prigodnim filmom koji su pripremili učenici i nastavnici naše škole. Sa željom za dobro zdravlje i da svaka naredna godina bude uspešnija nego prethodna svim učenicima i zaposlenima čestitam Dan škole“, rekla je direktor škole, Verica Radenković.

Direktorka škole Verica Radenković je sa predsednikom Gradske opštine Palilula, Bratislavom Vučkovićem, odala počast palim žrtvama i položila vence u Spomen-parku Bubanj. Polaganju venaca prisustvovao je i deo kolektiva škole, prenosi Đorđe Bojanić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com