Sport

Orlovi u krcatom “Čairu” obezbedili plasman na EP!

Futsal reprezentacija Srbije remizirala je sinoć u prepunoj hali “Čair” sa nimalo naivnom reprezentacijom Češke u drugom meču baraža za Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Krajnji rezultat glasio je 4:4 ali je Srbija obezbedila prolaz dalje zbog pobede i više postignutih golova na gostujućem terenu u Češkoj.

Viđena je pre svega dinamična i veoma kvalitetna igra dveju reprezentacija u kojoj je ishod do samog kraja bio neizvestan. Iako je rival tokom svih 40 minuta pružao jak otpor, to im nije bilo dovoljno da savladaju “Orlove” koji su uz vatrenu podršku sa tribina obezbedili prolaz na završnicu šampionata Starog kontinenta.

Pun “Cair” ispratio Orlove na EP. Foto: Niske Vesti

Domaći su poveli nakon 9 ipo minuta igre, kada je kapiten Marko Perić sa leve strane lepo uposlio Ramića pred golom Čeha,
koji je loptu poslao pravo pod prečku, za vođstvo Srbije od 1:0.

Slavlje nakon prvog gola za Srbiju. Foto: Dimitrije Nikolic

Gosti su odgovorili golom za TV špice u režiji Zarube koji je pogodio ugao izmedju prečke i stative, nakon čega se lopta odbila pravo u mrežu. Može se reći da je ovaj šut neodbranjiv. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 1:1.

Foto: Dimitrije Nikolic

U 23. minutu novo vođstvo Srbiji donosi Rajčević sjajnim golom sa leve strane, gotovo sa aut linije. Pršić je povisio na 3:1, na asistenciju Ramića.

Kako je vreme odmicalo meč je bio sve uzbudljiviji pa je tako u 31. minutu kapiten Češke reprezentacije Seidler iskoristio zicer i ublažio vođstvo domaćina na 3:2. Isti igrač izjednačio je minut kasnije na 3:3, nakon sjajne asistencije petom Tomaša Vnuka.

Česi su bili nemoćni da spreče tandem Perić-Simić da u 34. minutu donesu novo vodjstvo našem nacionalnom timu, pa je na semaforu stajalo 4:3.

Nakon ovog pogotka usledila je prava opsada gola “Orlova”, pa su Česi iskoristili pad koncentracije i pometnju koja je nastala nakon isključenja Aksentijevića (dva žuta kartona na meču) koji je do tada briljirao na našem golu, i stigli do novog rezultatskog poravnanja. Na 4:4 izjednačio je ponovo kapiten Seidler.

Ipak, Srbija se plasirala na Evropsko prvenstvo koje će se od 30.januara do 10.februara naredne godine igrati u Sloveniji i gde će pokušati da nadmaši prošlogodišjni uspeh i obezbedi bolji plasman od tadašnjeg (4.mesto u Evropi).

 

Publika je kao i uvek bila na visini zadatka, a kao što je i očekivano popunjen je kapacitet hale “Čair” koji broji oko 4000 mesta.

 


Druga utakmica baraža za Evropsko prvenstvo: Srbija – Češka 4:4 (1:1) – ukupan rezultat 8:7

Dvorana: Čair, Niš

Gledalaca: 4000

Sudije: Juan Gallardo, Alejandro Martinez Flores, David Urdanoz Apezteguia (Španija)

Strelci: Ramić, Rajčevič, Pršić, Simić (Srbija); Zaruba, Seidler(3) (Češka)

Žuti kartoni: Kocić, Perić (Srbija), Zaruba, Vahala, Cupak (Češka)

Crveni karton: Aksentijević (Srbija)

SRBIJA: Aksentijević, Perić, Kocić, Simić, Rajčević; Momčilović, Stanković, Rakić, Milosavac, Ramić, Tomić, Pršić, Jovanović, Krstić. Selektor: Goran Ivančić

ČEŠKA: Gerčak, Zaruba, Seidler, Janovsky, Vnuk; Vahala, Cupak, Mareš, Slovaček, Koudelka, Drozd, Kovacs, Holy, Belej. Selektor: Tomaš Neumann

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com