Ekonomija

Opštinama Crveni krst i Pantelej sedam i tri miliona

Gradsko veće usvojilo je treći po redu rebalans budžeta grada u ovoj godini s tim što njegov obim ostaje isti 10 milijardi i 709 miliona dinara, dok su promenjeni pojedini rashodi.

Amandmanom Gradskog veća grada Niša menja se samo na pozicija gradskih opština u obimu od 10 miliona dinara, kaže Danijela Spasović, sekretar Sekretarijata za finansije.

“Radi se o dve gradske opštine Crveni krst i Pantelej. Crveni krst je dobio još sedam , a Pantelej još tri miliona dinara. Novac im je prenet kako bi se obezbedili uslovi za nesmetani rad i funkcionisanje i kako bi do kraja godine ispunile planske zadatke i realizovale svoje planove i projekte”, kaže Spasović.

Novac je preusmeren opštinama na osnovu ušteda koje su napravljene na pojedinim pozicijama.

“Umanjene su pozicije na programu uređivanja, kod Kancelarije za lokalni ekonomski razboj, a do umanjenja je došlo jer smo napravili uštedu kroz javne nabavke i na samim tim pozicijama je došlo do smanjenja rashoda”, objašnjava Danijela Spasović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com