Društvo

OPREZ! Sumnjive usluge “lažnog” vrtića u Nišu

Niški privatni vrtić „Zum-Zum bumbar“ koji se nalazi u Duvaništu obaveštava roditelje da se pojavilo lice koje zaustavlja roditelje na ulici i deli flajere po gradu nudeći usluge ogranka vrtića pod nazivom „Dečije obdanište družina“.

Vlasnik vrtića, Milan Antić je potvrdio Niškim Vestima da je u pitanju prevara i da je slučaj prijavio policiji. U toku je i postupak podnošenja krivične prijave, kaže Antić i ističe da je bezbednost dece u pravom vrtiću zagarantovana.

Obaveštenje vrtića na Facebook-u
Obaveštenje vrtića na Facebook-u

U poslednjih nekoliko sati na društvenoj mreži Facebook  masovno se deli obaveštenje privatnog vrtića „Zum-Zum bumbar“ u Nišu da dvadesetšestogodišnji muškarac  zaustavlja majke na ulici i u ime tog vrtića nudi veliki broj usluga čuvanja i edukovanje dece, kao i negovanje starih osoba.

Iz vrtića „Zum-Zum bumbar“ kažu da ovo nije prvi put da se suočavaju sa ovim problemom i da je isto lice pre oko tri meseca javno nudilo usluge čuvanja dece na društvenoj mreži, a u ime „Zum-Zum bumbar“ vrtića.

 „Postavili smo status na našem Facebook profilu sa obaveštenjem za roditelje da se pojavilo lice koje nudi usluge navodnog ogranka vrtića „Zum-Zum bumbar“. Iz predostrožnosti smo odmah obavestili policiju. Želimo da utvrdimo zašto to lice nudi usluge čuvanja dece u ime našeg vrtića i zaustavlja roditelje na ulici i uručuje im papir sa spiskom uslugama čuvanja dece sa brojem mobilnog telefona koji nije naš, odnosno nije pravi broj vrtića „Zum-Zum bumbar“, kaže vlasnik vrtića, Milan Antić.

Usluge čuvanja dece koje je dobila jedna majka na ulici od NN lica
Usluge čuvanja dece koje je dobila jedna majka na ulici od NN lica

Roditelji koji su se sreli sa osobom koje nudi usluge čuvanja dece kažu da im je dala papir sa spiskom usluga „lažnog“ vrtića i da se tom prilikom nisu osećali prijatno.

„Pratio me jedno pet minuta i prilazio nekoliko puta, sav čudan“, napisala je jedna od majki Facebooku-u.

FB profil vrtića koji zvanično ne postoji
FB profil vrtića koji zvanično ne postoji

Druga majka je posle susreta sa tim licem, kako je napisala na društvenoj mreži, odmah reagovala.

„Što je bilo do mene, ja sam odmah reagovala tamo gde je trebalo. Prijavila sam policiji, sada su oni nadležni za slučaj ukoliko bude potrebe za tim“

Iako se na društvenoj  mreži spekuliše da su neke majke prepoznale to lice za koje smatraju da ima psihičkih problema ili da je ometen u razvoju, nadležni organi će utvrdi sve okolnosti ovog slučaja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com