Politika

Opozicija u Nišu glasa protiv predaje aerodroma državi

Opozicioni odbornici i lideri devet opozicionih stranaka i pokreta su, sa danas održanog okruglog stola pod nazivom”Niški aerodrom, a čiji su odbornici”, najavili da će na sednici Skupštine grada tražiti da sa dnevnog reda bude skinuta tačka o predaji aerodroma “Konstantin Veliki” državi, i istakli da da će, u slučaju da njihov predlog ne bude usvojen, glasati protiv odluke o poklajanju aerodroma.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke i odbornik u Skupštini grada Miodrag Stanković rekao je da ta stranka traži da se sa dnevnog reda skine odluka o predaji aerodroma.

“Smatramo da je neophodno da se otvori javna debata o opravdanosti predaje aerodroma državi i pitati gradjane i stručnjake šta o tome misle. Gradjane mogu da pitaju za mišljenje i raspisivanjem referenduma”, kazao je Stanković.

On je istakao da će odbornici Demokratske stranke, ukoliko do glasanja dodje, tražiti da se glasa prozivkom i da se tačno zna ko su odbornici koji su dozvoli da aerodrom, u koji su gradjani decenijama ulagali, “ode Beogradu”.

Predsednik Gradskog odbora pokreta Dosta je bilo Marko Stojanović rekao je da će odbornici te stranke na sutrašnjem skupštinskom zasedanju tražiti proširenje dnevnog reda odlukom o raspisivanju referenduma na kome bi se gradjani izjasnili o daljoj sudbini niškog aerodroma.

Predsednica Gradske organizacije Srpskog pokreta Dveri Tamara Milenković Kerković rekla je da su proteklih meseci potezi gradske vlasti bili takvi da su sve vreme pravili iluziju o neuspešnosti i neodrživosti aerodroma, a sve sa ciljem da se vrednost aerodroma obori i da se on spremi za nešto što se u kompanijskom pravu zove “neprijateljsko preuzimanje”.

“Država treba da preuzme aerodrom, ali se čini da država tretira Niš kao grad u nekoj drugoj državi”, izjavila je Milenković Kerković.

Odbornik odborničke grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović rekao je da veruje da je Aleksandar Vučić već pronašao kupca za niški aerodrom, kao što je to učinio za aerodrom u Beogradu, i da Niš sada treba da pronadje način da novac od prodaje aerodroma ne ode u državni buždet, već da ostane gradu.

“Smatramo da treba da tražimo 70 miliona evra od prodaje aerodroma”, rekao je Jovanović.

Marija Blagojević predsednica GO Nove stranke uputila je javni poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da sutra dodje u Niš i objasni gradjanima Niša zbog čega im se aerodrom otima, kao i to da li vlast radi u interesu gradjana Niiša ili u interesu stranih koncesionara.

Predstavnici opozicije pozvali su svoje članove i simpatizere da podrže sutrašnji protest Inicijative “Ne damo niški aerodrom”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com