Politika

OPOZICIJA: Tragedija u Niškoj Banji je još jedna potvrda da smo kao društvo opet pali na ispitu

Sve političke stranke organizatori protesta ‚‚Niš protiv nasilja‚, izražavaju svoje duboko saučešće porodici, tragično nastradalog deteta u Niškoj Banji. Gubitak ovog mladog života je nesaglediva tragedija koja potresa ne samo porodicu već i svakog našeg sugrađanina i društvo u celini.

‚‚Niš protiv nasilja‚‚ postavlja pitanja svima: Da li nam tragični događaji iz maja meseca nisu bili dovoljni? Šta treba da se još desi da kao društvo podignemo glas protiv nasilja i suprotstvimo mu se? Koliko dece još treba da strada?

“Počektom juna pokrenute su brojne inicijative kako u Skupštini Republike Srbije, tako i na lokalu u celoj Srbiji, čiji je cilj između ostalog bilo i preventivno delovanje unutar školskog sistema i van njega, kako bi se zaustavila spirala vršnjackog nasilja. Mere su predviđale pojačani nadzor u školskim dvorištima, pojačan rad stručnih službi, revizije svih slučajeva vršnjačkog nasilja u proteklom periodu, izradu i sprovođenje posebnog programa edukacije o vršnjackom nasilju namenjenog deci, nastavnicima i roditeljima, formiranje ‚‚Savetovalištva za žrtve nasilja‚‚ i još mnogo toga. Na sve to, kao društvo ostali smo bez odgovora. Tragedija u Niškoj Banji je još jedna potvrda da smo kao društvo opet pali na ispitu sa tragičnim posledicama”, navodi opozicija u saopštenju.

Svako nasilje, a naročito vršnjačko je neprihvatljivo i nepodnošljivo. Ovaj slučaj zahteva hitnu i sveobuhvatnu istragu, a svi odgovorni moraju biti procesuiriani. Deca su naša budućnost i naša najveća vrednost.

‚‚Niš protiv nasilja‚‚ poziva sve građane Niša, sve političke aktere da zajedno radimo na stvaranju sigurnog okruženja u kojem će svako dete moći da raste i razvija se bez straha.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Opozicija kao gladne hijene ne bira način da dođe do plena pa i ovakve nesreće koristi za skupljanje tih krvavih poena. Voleo bih da kažu kako bi oni sprečili ovakve slučajeve. Ako roditelji ovih dečaka ubice nisu primetili da im dete može postati ubica kako bi to molo društvo kao institucija?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com