Obrazovanje

Opet su zlatna i srebrna medalja u Saobraćajno-tehničkoj školi “12.februar” u Nišu

U situaciji kada je zanimanje Vozač motornih vozila više nego deficitarno, učenici Saobraćajno tehničke škole ”12. februar” još jednom su pokazali da su najbolji i kakvo znanje i veštine se stiču u najvećoj i jednoj od najstarijih škola u Nišu. Svoj uspeh su pokazali osvajanjem zlatne i srebrne medalje na tradicionalnom 28. Republičkom takmičenju saobraćajnih škola, održanom u Zemunu od 24. do 26. aprila 2023. godine.

U konkurenciji od trideset škola i više od 60 kandidata u kategoriji Vozač motornih vozila ”C” kategorije, učenik Miloš Jovanović, osvojio je zlato, a njegov drug iz školske klupe, Sreten Bakić, zauzeo je visoko četvrto mesto.

Ekipno, Saobraćajno tehnička škola ”12. februar” osvojila je srebrnu medalju. Takmičari su predstavili svoje veštine i znanja iz oblasti pravila i bezbednosti u saobraćaju, poznavanju engleskog jezika i praktičnog dela na poligonu.

“Ovo je samo jedan u nizu uspeha koje učenici Saobraćajno -tehničke škole “12. februar” iz Niša postižu na regionalnim i republičkim takmičenjima, a tradicija dobrih rezultata će se nastaviti, jer znanje koje prenosimo na naše učenike, prenosimo pažljivo, sa ljubavlju i puno razumevanja”, kažu profesori i instruktori.

Takmičenje u Zemunu bilo je pored demonstracije stečenog znanja i ukazivanje na značaj bezbednog ponašanja u saobraćaju, izgradnja ispravnih stavova i utemeljenje novih saznanja, a cilj je da mladi budu bezbedniji u saobraćaju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Sve čestitke nastavnom kadru i deci . Ponosan sam kao bivši učenik ove škole .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com