Obrazovanje

Online pripremna nastava za polaganje pravosudnog ispita

JP “Službeni glasnik”organizuje u martu onlajn pripremnu nastavu za polaganje pravosudnog ispita. Obuka podrazumeva kvalitetnu edukaciju licima koja žele ne samo da se uspešno pripreme i polože pravosudni ispit, već i licima koja nemaju pravničko znanje. Ovom nastavom oni će moći da steknu osnovna znanja o važećim pravnim propisima u Republici Srbiji.

Iz Regionalne kancelarije posrednika kažu da ove obuke diplomiranim pravnicima, ekonomistima, pružaju kvalitetne programe renomiranih stručnih lica iz raznih oblasti prava. Oni će se na ovaj način upoznati i moći uspešno da prate nove važeće zakonom utvrđene procedure i propise.

“To je dobar izbor da obnove postojeće znanje i sebi omoguće napredovanje kroz usavršavanje”, istakla je Violeta Stamenković iz Regionalne kancelarije posrednika.

Narodna skupština je u 2013. godini donela Zakon o objavljivanju zakona i drugih propisa i akata, kojim je pored delatnosti izdavanja „Službenog glasnika Republike Srbije”, Službenom glasniku povereno i vođenje Pravno-informacionog sistema Republike Srbije, kao delatnosti od opšteg interesa. Time je, na savremen način, koji je usklađen sa pravnim sistemom Republike Srbije i prilagođen novim tehnologijama, uređeno i poslovanje Službenog glasnika.

“U Republici Srbiji zakoni i propisi primenjuju se jedinstveno na celoj teritoriji Republike Srbije. Program online pripremne nastave je koncipiran tako da kandidati gde god se opredelili da polažu pravosudni ispit, biće jednako pripremljeni i mogu uspešno da savladaju ovu obimnu pravnu materiju”, rekla je Stamenković Niškim Vestima.

Osnovu koncepta pripremne nastave činiće interaktivna predavanja uz dovoljno primera iz sudske prakse, koja će polaznicima držati tim predavača i to sudije Vrhovnog kasacionog suda, sudije i predsednik Privrednog apelacionog suda u Beogradu, tužioci, sudija Višeg suda u Beogradu, advokat iz Advokatske komore, profesori Pravnog fakulteta u Beogradu.

Ukupan fond časova je 87, a nastava će obuhvatiti predmete iz građanske i krivične materije.

“Svaki polaznik dobija i besplatnu šifru za mesec dana korišćenja PIS-a –najveće elektronske baze zakona i propisa, i mogućnost preslušavanja svakog predavanja”, napominju organizatori.

Više informacija o pripremnoj nastavi možete dobiti na tel. 063445800 ili na mejl: reg.kancelarijaposrednika@gmail.com.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com