Društvo

ONI rade sa još 50 BRAČNIH PAROVA u “zaljubljenom” niškom preduzeću

Marina i Boban Đorđević, jedan su od pedeset bračnih parova koliko ih ima u JKP “Mediana”. Zbog ove brojke ovo niško preduzeće opravdano se u gradu naziva i “zaljubljeno” preduzeće.

Dvadeset sedmu godišnjicu braka proslavili su ove godine upravo na dan kada je ovo javno preduzeće proslavilo sedam decenija uspešnog komunalnog rada.

Đorđevići su se upoznali još tokom studentskih dana, jer su oboje završili Poljoprivredni fakultet u Zemunu. Ona iz Kraljeva, on iz Varvarina postaju Nišlije devedesete godine, kada jedan i drugi nalaze posao u ovom javnom preduzeću.

Od prvog dana poslovanja JKP “Mediana” Marina i Boban su njeni radnici, nekoliko godina kasnije njihova porodica se proširuje. Tada diplomirani inžinjeri hortikulture jedini su kao takvi bili na birou rada u Nišu, što ih i zadržava da ostanu u gradu i bave se onim za šta su se školovali.

Foto; Niske Vesti; JKP “Mediana” Gradska bašta

Turbulentne godine za preduzeće, bile su ponekad teške i za njih. Mnogo godina radili su odvojeno u različitim sektorima, dok je preduzeće trpelo transformacije. Danas rade u istom sektoru ali su razgovori uz popodnevni ručak bili uvek vezani za posao, kaže Marina.

“Već 27 godina radimo zajedno ali je pored toga što je lepo, mogo puta bilo i naporno. Osim što o poslu razgovaramo u toku radnog vremena mi te razgovore nastavljamo i kod kuće, to ume da umori”, kaže uz osmeh Marina.

Ona dodaje nikada zbog toga nije imala neki vid protekcije, već je morala stalno da se dokazuje.

“Mnoge kolege izađu u susret i pomognu ali nikada nisam imala protekciju zbog toga što mi suprug radi u istom preduzeću. Često sam morala da se dokazujem i radim više od drugih, jer se to od mene i očekivalo”, kaže ona.

“Nije uvek bilo lako, često smo strepeli za posao jer su neke transformacije preduzeća donosile neke nove sistematizacije gde je svako od nas preko noći mogao da ostane bez posla”, kaže Boban Đorđević, direktor Sektora zelenilo.

Nekada su na birou rada bili jedini.

“Na niškom birou pre tri decenije nije bilo inžinjera sa našom diplomom, mi smo bili jedini i zato smo odmah i pronašli posao. Kada su se u firmi dešavale promene mi zbog toga nismo bili zaštićeni, već smo strahovali da poslove i zadržimo. Mi volimo ovaj posao i borba se isplatila”, kaže Đorđević.

Posao koji rade je dinamičan i nema se kako kažu puno vremena za gubljenje. Uz sina koji danas ima 24 godine, posao je ono što ih stalno drži budnim.

“Brzo je prošlo to vreme od gotovo tri decenije, jer stalno je neka trka – nikada nema opuštanja. Ne pada nam teško da radimo jer ovaj posao je ono što volimo a to se i vidi. Niš je lepši i od Novog Sada i mnogih drugih gradova, zato volimo što živimo i radimo baš tu, u gradu na Nišavi ”, kaže Marina.

Ovo javno preduzeće ima blizu hiljadu radnika, a njihov generalni direktor kaže da su oni preduzeće sa najviše ljubavi.

“Po našoj  usmenoj evidenciji kod nas radi ukupno 50 parova, zbog toga smo vredniji i sa više ljubavi obavljamo sve zadatke, a kad isključimo porodične zavrzlame idealna je radno-porodična atomosfera svakog dana”, kaže uz osmeh Bratislav Vučković, generalni direktor JKP “Mediana”.

JKP “Mediana” gradsko je preduzeća sa najvećim brojem bračnih parova, neka i tako ostane uz nadu da će ovaj broj biti i veći.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com