Društvo

“Oko sokolovo” od danas kažnjava nepropisno parkiranje

Od danas će u Nišu dva specijalna vozila Komunalne milicije opremljena sistemom za snimanje “Oko sokolovo” evidentirati i sankcionisati prekršaje prilikom parkiranja.

“Oko sokolovo” će, prema rečima načelnika niške Komunalne milicije Predraga Kovačevića, biti na ulicama radnim danima od 7.00 do 21.00 sati, a subotom od 7.00 do 14.00, a prve kazne će početi da stižu na adrese vlasnika vozila za desetak dana.

“Potrebno je neko vreme da se kod nas prekršaji obrade, da se potom odštampaju i da ih pošta dostavi”, izjavio je Kovačević.

Prema njegovim rečima, tokom proteklih mesec dana probnog rada, sistem “Oko sokolovo” beležio je dnevno oko 1.000 prekršaja.

“Najčešći prekršaji su parkiranje na trotoaru, u kolovoznoj traci, na zelenoj površini i biciklističkoj traci. Vrlo čest prekršaj je i parkiranje na manje od pet metara od raskrsnice i u ulazima kuća i zgrada”, rekao je Kovačević.

Kazna za nepropisno parkiranje je 5.000 dinara, a ukoliko se plati u roku od osam dana, upola je manja.

Niš trenutno ima oko 3.600 parking mesta, dok je broj vozila premašio 81.000.

“Parking servis” je tokom prošle godine, zbog nepropisnog parkiranja “paukom” uklonio 7.000 vozila.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. SRAMOTA!!!Klasicno pljackanje naroda!Kad su prekopirali oko sokolovo iz Bg-a,neka prekopiraju i njihove plate,pa onda neka kaznjavaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com