Društvo

Oko 40 spontano okupljenih Nišlija očistili deo šetališta kraj Nišave

Spontano začeta akcija čišćenja šetališta pored Nišave i rečne obale, u kojoj je učestvovalo oko 40 Nišlija, održana je u nedelju 31. marta.

“Namera nam je bila da očistimo ceo potez toka reke Nišave kroz Duvanište, jer smatramo da je to oaza na koju bi ovaj grad trebalo da bude ponosan, i da je pravo remek-delo prirode. Sakupljeno je dosta smeća, oko 100 kesa je iskorišćeno, 5 kontejnera prepunjeno. I pored toga, nije se mnogo odmaklo od Durlanskog mosta, gde je akcija započeta”, navode organizatori.

 

Oni dodaju da je tokom akcije postignut je dogovor između učesnika da se osnuje grupa kako bi ostali u kontaktu i dogovarali naredne akcije.

“S obzirom da ovo šetalište i rečna obala nisu očišćeni, moraćemo da još jednu akciju organizujemo pored Nišave, ali ovog puta od mosta na Bulevaru Medijana.”, poručuju organizatori.

Takođe, tražiće od JKP Mediane, da im postavi kontejnere u kojima bi odlagali sav sakupljeni otpad.

Ovom prilikom apelujemo na Nišlije da ne zagađuju okolinu, da đubre bacaju u kantama i kontejnerima koji su za to predviđeni.

“Prosto je nemoguće da radnici JKP Medijana očiste sve što mi zaprljamo. Učinimo ovaj grad malo prijatnijim za život. Recimo NE zagađenju životne sredine!”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com