Društvo

Ogranak SANU u Nišu nagradio mlade talente

Ogranak SANU u Nišu dodelio je dve nagrade  za najbolje radove na 12. Međunarodnoj konferenciji studentskih projekata IEEESTEC, a nagrađeni su Anđela Antić, student Elektronskog fakulteta u Nišu čiji je rad proglašen najboljim od strane recenzenata i Danilo Đorđević, takođe sa Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu za rad sa najboljom praktičnom realizacijom.

Ogranak SANU u Nišu je nagradio i pet studenata Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu na osnovu uvida u ukupne rezultate studijskog i naučnog rada. Nagrađeni su Nađa Gavrilović, master studije, Novak Radivojević, treća godina OAS, Tamara Mitić, master studije i Aleksandra Stanojević, master studije. Aleksandru Gavriću sa Elektronskog fakulteta je ovom prilikom uručena i stipendija Fondacije za studije nauka i umetnosti SANU, iz oblasti elektrotehničkih nauka. Nagrade je dobitnicima uručio akademik Ninoslav Stojadinović, predsednik Ogranka SANU u Nišu.

“Stav pema mladim ljudima moramo da promenimo bazično, iz fudamenta”, kazao je akademik Ninoslav Stojadinović. “Pričamo od odlasku mladih ljudi, a onda napravimo jednu promociju u Palati Srbije . Nije to dovoljno. Sve mora da krene iz baze. A, evo sada, to moram da kažem, na dodeli nagrada ovim studentima nisu se pojavili dekani i prodekani sa njihovog fakulteta, a morali su da budu ovde”, istakao je akademik Ninoslav Stojadinović.

Foto: IEEESTEC

Anđela Antić je dobila nagradu za najbolji rad na Međunarodnoj konferenciji studentskih projekata IEEESTEC.

“Student sam prve godine dokrorskih studija, a nagradu sam dobila za rad u kome sam na nakoliko različitih metoda mašinskog učenja pokazala kakav je uticaj metode izračunavanja korelacije, da li ona poboljšava njihove korelacije ili ne i to je nagrađeno. Nagrada mi puno znači jer mi daje podstrek da se i daljem trudim i radim. Da bi neki rad zaslužio nagradu potrebno je raditi u kontinuitetu, to je neki lagani progres. Ne može se kampanjskim radom ništa učiniti”, kaže Anđela.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com