Hronika

OGLASILA SE POLICIJSKA UPRAVA NIŠ: Otac mladića koji je pregazio dva pešaka na Bulevaru Medijana NIJE policajac

Policijaska uprava u Nišu oglasila se saopštenjem, posle, kako navedde niza laži iznetih u javnost nakon saobraćajne nezgode koju je 4. januara u ovom gradu izazvao osumnjičeni N.S. u kojoj su dve osobe poginule.

U policiji kažu da je laž da otac uhapšenog A.S. radi ili je radio u Ministarstvu unutrašnjih poslova kao načelnik smene operative.

“Istina je da otac uhapšenog A.S. nije, niti je ikada bio zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova, pa tim pre ne može biti ni šef smene”, navodi se u saopštenju PU Niš.

Takođe nije istina da osumnjičeni N.S. sa 19 godina i da nema pravo na vozačku dozvolu, o čemu su takođe pisali mediji. U vreme nezgode on je posedovao redovnu vozačku dozvolu koju je, u sladu sa Zakonom, stekao kao i svi koji su u srednjoj školi završili obrazovni profil – vozač motornih vozila i položili vozački ispit. Njima se probna vozačka dozvola izdaje na godinu dana.

Kao treću laž Policijska uprava u Nišu navodi da su u vozilu su pored osumnjičenog u trenutku nezgode bile tri osobe.

“Istina je da su u automobilu, kojim je upravljao uhapšeni vozač, u vreme nezgode bile dve maloletne osobe sa kojima su policijski službenici iste večeri u prostorijama Policijske uprave u Nišu obavili razgovor u prisustvu roditelja”, ističu u policiji.

Nije istina i da svedok događaja nije saslušan. U policiji objašnjavao da svedok događaja, koji se tragične večeri nalazio na ulici, nije saslušan jer je iste večeri hospitalozovan pa sa njim u tom trenutku nije bilo moguće obaviti razgovor.

U saopštenju PU Niš navode da nije tačno da su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i direktor policije Vladimir Rebić nenajavljeno su došli u Niš odmah nakon saobraćajne nezgode kako bi uticali na ishod i zataškali slučaj.

“Istina je da su ministar Vulin i direktor Rebić 5. januara ove godine, po unapred najavljenoj radnoj poseti, obišli Policijsku upravu u Nišu, gde su na sastanku sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu razmatrani uslovi rada i opremljenost policijskih službenika, kao i rezultati rada ove uprave.”

Policija u Nišu je u konkretnom slučaju postupala u skladu sa zakonom, odmah uhapsila osumnjičenog i nikakvog zataškavanja slučaja nije bilo, niti je bilo ko uticao na njihov rad. Pripadnici Ministarstva unutrašnjig poslova nisu skrivali identitet osumnjičenog, već su 5. januara saopštenjem prosleđenim svim medijima, saopštili da je vozač koji je izazvao nezgodu uhapšen i u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti u saopštenju su navedeni njegovi inicijali, godina i mesto rođenja.

Policijska uprava u Nišu apeluje na sve da iznošenjem laži ne zloupotrebljavaju tragediju koja se dogodila za političke obračune i jeftine političke poene i time dodatno uznemiravaju javnost.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Barabosi znaju sve u fazonu šta nije, možda bi isti spočetka teksta, mogli da nam kažu šta jeste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com