Kultura

Održano stručno vođenje kroz izložbu “Ko je Malvina Hofman”

U Galeriji Sinagoga održano je stručno vođenje kroz izložbu, osnivača Instituta za istoriju oglašavanja,  Vladimira Čeha pod nazivom “Ko je Malvina Hofman”.

Ova izložba je deo priče sa izložbe “Srbija, rat i plakat” o američkoj kampanji za pomoć Srbiji u Prvom svetskom ratu.

“Malvina Hofman, velika umetnica, je na svom putovanju po Srbiji pisala, fotografisala i crtala i sve smo to prikazali. Kako je Malvina pre sto godina videla Srbiju” istakao je osnivač Instituta za istoriju oglašavanja Vladimir Čeh.

Po Čehovim rečima, Malvina je bila impresionirana onime što je videla u Srbiji, a između ostalog boravila je i u Nišu u hotelu “Ruski car”.

“Priča o Malvini Hofman, je u suštini priča o prijateljstvu dvoje ljudi, o prijateljstvu dve države. Jer nema prijateljstva država bez prijateljstva ljudi koji im prethode. U ovoj priči to su Mihajlo Pupin i Vudro Vilson, američki predsednik. Malvina Hofman i Milan Pribićević, srpski pukovnik koji je sakupljao dobrovoljce za rat na Solunskom frontu” ističe Čeh.

Malvina Hofman, najpoznatija američka vajarka, je autor čuvenog plakata “Serbia Needs Your Help”. Ova izložba je posećena njenom plakatu, njenim delima i aktivnostima kojima je učestvovala u pomoći Srbiji u Velikom ratu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com