Društvo

Održana obuka za vršnjačke edukatore “Mladi o reproduktivnom zdravlju”

Obuku za  vršnjačke edukatore “Mladi o reproduktivnom zdravlju”  u Oficirskom domu održala organizacija PROTECTA za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije Gradske opštine Medijana.

Projekat je podržalo osam osnovnih i devet srednjih škola, a više od 40 mladih je na obuci moglo da čuje informacije vezane za mentalno zdravlje mladih, vrste kontracepcije, polno prenosive bolesti, seksualno nasilje, fizičke posledice po zdravlje i druge teme bitne za reproduktivno zdravlje i seksualnost mladih. Svi učenici su dobili i prigodan edukativni materijal (priručnik), koji je distribuiran i osnovnim i srednjim školama.

U radionicama su pored predstavnika organizatora učestvovali i predstavnici Savetovališta za mlade sa višegodišnjim iskustvom u radu sa mladima, Miodrag Đorđević i Jelena Đorđević.

 

„PROTECTA realizuje projekat „Moraš i treba da znaš“, koji se odnosi na edukaciju mladih u oblasti reproduktivnog zdravlja. Danas PROTECTA organizuje obuku za vršnjačke edukatore u domenu reproduktivnog zdravlja. Cilj same obuke je da edukujemo mlade o reproduktivnom zdravlju i da ih osnažimo da oni budu podrška svojim vršnjacima u svojim školama u vidu vršnjačke edukacije. Mladima smo spremili zanimljive radionice i predavanja koji su edukativnog karaktera, i želimo da ih na interaktivan način upoznamo sa temom i da ih osnažimo“, kaže Marija Živković koordinator projekta.

Foto: Protecta

                                      

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com