Društvo

Održana manifestacija “Dečije igrarije ” (FOTO + VIDEO)

21. po redu sportska manifestacija “Dečije igrarije”, na kojoj su učestvovali mališani iz niških vrtića, održana je danas na stadionu Fudbalskog kluba “Radnički” u organizaciji Javne predškolske ustanove “Pčelica”.

Manifestacije je počela u 10 časova, a preko 260 mališana iz svih 26 vrtića učestvovalo je u raznim sportskim disciplinama poput bacanja obručeva i nadvlačenje konopca.

“Naši predškolci su se pripremali sa svojim vaspitačima i saradnicima i nestrpljivo čekaju da stupe na scenu, pokažu koliko su su spremni i šta su naučili u “Pčelici”. Mi promovišemo sport i zdrav život kao i sve ono što je dobro za dečije odrastanje. Naša parola glasi “Rastemo zdravo”, ističe direktorka “Pčelice”, Svetlana Mitić.

 

Mitić ističe da se deca jako raduju ovoj manifestaciji i manifestaciji koja će biti održana 2. juna “Plesom do znanja i zdravlja” koja dve godine nije održavana zbog Korone Virusa. Tada će na stadionu plesati oko 3000 mališana.

Rezultati takmičenja:

I mesto “Neven”,

II mesto “Petar Pan”,

III mesto “Bambi”.

Sofija (6) kazala je da je jako srećna što će sa svojim drugarima plesati i da su se za ovaj događaj pripremali oko desetak dana.

Roditelji i mališani iz drugih grupa koji nisu učestvovali navijali su i bodrili mališane na terenu.

Direktorka se osvrnula i na upis nove grupe mališana u vrtiće.

“ Očekujemo da ćemo popraviti sve naše kapacitete i da će veliki broj mališana dobiti mesta u našim vrtićima. Liste će izaći negde krajem juna ili početkom jula. Veliki je broj dece i vrtića, i želimo da sve bude regularno. Na tome će raditi komisija i roditelji će biti obavešteni o tome da li su primljeni ili ne”, pojašnajava.

Kaže da prednost imaju deca koja su pretrpela nasilje u porodici, deca iz socijalne kategorije, treće ili četvrto dete u porodici, kao i deca čija oba roditelja rade, ali da će se svakako naći mesta i za decu koja pripadaju nekim drugim kategorijama.

Najavila je otvaranja vrtića za nekoliko dana u Novom Selu u kojem će biti upisano 150 – 200 mališana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com