Hronika

Održana komemoracija povodom smrti Zorana Miraševića

Komemorativnim skupom u Gradskoj kući Niš se oprostio od poznatog i cenjenog ugostiteljskog i turističkog poslenika u zemlji i svetu Zorana Miraševića.

Minutom ćutanja, članovi porodice brojne kolege, saradnici i prijatelji odali su poštu preminulom. Komemoraciji je prisustvovala gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima.

“Zoran je bio strog, pravičan, tvrdoglav, uporan. Oni koji su ga poznavali znaju da je bio ranjiv i emotivan. Godine saradnje sa njim pokazale su mi da ništa nije nemoguće. Dokaz tome je upravo Zoran kome je pošlo za rukom da u svom gradu, koji je mnogo voleo, dovede svetsku kuvarsku elitu, organizuje brojne edukativne radionice, promovišući tako najvažniji deo turizma, ugostiteljsku ponudu”, rekao je Đorđe Kostić ispred Asocijacije šefova kuvara Srbije.

Zoran Mirašević je jedan od osnivača Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša, kojim je rukovodio skoro deceniju i po.

“Lider u svakom smislu reči. Nije trpeo površnost. Tražio je od svojih saradnika kvalitet, zato su često stajali na tronu kao najbolji i najveći na svetu. Poslednjih 20 i više godina sarađivala sam sa njim i moram da priznam da nije uvek bilo lako, ali vredelo je. Čini mi se da i sad čujem onu njegovu „Svetlana, opet si pogrešila“. Možda. Greška, svakako nije bila poznavati ga“, kazala je Svetlana Petrović novinar RTV Belle amie.

 

Foto: grad Nis

„Zorana poznajem dugo. Sarađivali smo i realizovali zajedno razne ideje koje su imale samo jedan cilj – da Niš razvijamo kao turističku destinaciju i radimo na podizanju kvaliteta usluga. Imao je mnogo planova. Pred kraj prošle godine razgovarali smo šta bismo mogli da uradimo da i u ovim specifičnim uslovima uradimo na planu turizma. Njega više nema, ali zato smo mi tu da nastavimo njegovim primerom“, rekla je Dragica Pavlović načelnica Turističke inspekcije Niš.

Zoran Mirašević, autor je sedam knjiga iz oblasti ugostiteljstva i dobitnik brojnih priznanja: „Zlatno turističko srce“, „Turistički oskar“ za ličnost godine 2014. godine u ugostiteljstvu jugoistočne Evrope, „Opštežiteljne Srpske carske lavre manastira Hilandar“ i Nagrade „11. januar“ Grada Niša.

Zoran Mirašević preminuo je 1. januara ove godine od srčanih slabosti u 63. godini u svom domu. Sahranjen je na Novom groblju u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com