Društvo

Održan prvi prijem građana u ovoj godini, prioriteti uređenje ulica, izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže

Prijem za građane, prvi u ovoj godini održan je danas u Gradskoj kući. Prema rečima nadležnih, najčešća pitanja građana tiču se eksproprijacije zemljišta, putne i komunalne infrastrukture.

Vukomir Mladenović iz sela Vukmanovo, obratio se nadležnima zbog Spomen – doma u tom selu koji je u fazi urušavanja.

„Spomen-dom u našem selu je u fazi urušavanja, i totalno je napušten. Želim da vidim da li to može da se popravi. Moja generacija je napravila taj dom, kako bismo igrali folklor, a sada je to propalo i radi sa njim ko šta hoće, sav je urastao u trnje. Rečeno mi je da se javim posle mesec dana. Mi nemamo pravo da ga održavamo jer pripada Opštini“, objašnjava Mladenović.

Milan Nikolić, v. d. direktora zamenika Uprave za imovinu i održivi razvoj Grada Niša, navodi da je za rešenje ovog problema, pre svega, neophodno rešavanja imovinskog statusa.

Prvom proverom smo utvrdili da zemljište jeste u svojini Grada, da vlasnik objekta nije utvrđen i da je objekat izgrađen bez odobrenja za gradnju. U dogovoru sa meštanima, probaćemo da dođemo do adekvatne dokumentacije, da rešimo imovinski status objekta, pre svega, a onda ćemo videti šta dalje“, pojašnjava Nikolić.

Prema njegovim rečima,  najčešća pitanja građana tiču se eksproprijacije zemljišta, ali da se takvi postupci skraćuju što je više moguće u saradnji sa nadležnim opštinama.

Početak ove godine smo iskoristili da se ponovo susretnemo sa građanima da vidimo to šta nismo završili u prethodnoj godini i šta treba da radimo u narednoj. Građani su došli sa idejama, a pitanja su vezana za infrastrukturu, za komunalno opremanje i za ulice koje su prioriteti po opštinama u sledećoj godini“, kazao je Zoran Prokić, v. d. direktora Direkcije za izgradnju Grada Niša i dodao da su radnici Direkcije i dalje na terenu, jer nam vremenski uslovi idu na ruku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com