Društvo

Odobreno zaposlenje za 58 medicinskih radnika

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije odobrilo je Kliničkom centru u Nišu zapošljavanje 58 medicinskih radnika, međutim  koliki je tačan broj lekara, a koliki medicinskih sestara i tehničara, biće poznato od ponedeljka.

Direktor niškog  Kliničkog centra, Zoran Radovanoć, očekuje da od ponedeljka dobije precizne isntrukcije o strukturi budućih radnika.

Prema planu resornog ministarstva u Srbiji će se zaposliti 2010 medicinskih radnika. Od tog broja najviše njih će biti zaposleno u Beogradu, a najmanje u Nišu.

Najviše novog kadra odobreno je za Klinički sentar Srbije gde se leči najveći broj pacijenata – 380 zaposlenih. Kliničkom centru Vojvodine odobreno je 229 radnih mesta, a Kragujevcu 219.

Ukupno 21 zdravstvena ustanova u Srbiji klinički centri, opšte bolnice i domovi zdravlja, dobiće nove zaposlene.

Prema istom planu koji je odobrila i Vlada Srbije, niški Dom zdravlja, u kome, zbog odlaska u penziju nedostaju lekari, nije dobio mogućnost da zaposli ni jednog novog radnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com