DruštvoEkonomija

Odobrene gradske stipendije za romske učenike i studente

Srednjoškolci romske nacionalnosti moći će i ove, kao i prošle godine, da konkurišu za stipendije koje dodeljuje grad Niš, a prvi put će stipendije biti dodeljene i redovnim studentima.

Veće grada Niša usvojilo je Pravilnik o stipendiranju koji predviđa dodelu 30 stipendija učenicima srednjih škola i 10 stipendija studentima.

Sekretar gradskog Sekretarijata za dečiju i socijalnu zaštitu Mirjana Popović, rekla je da će stipendije srednjoškolcima za školsku 2019/2020. godinu iznositi 5.000 dinara, a studentima 10.000 dinara.

Foto: B. Lj.

“Konkurs će biti raspisan do kraja godine. O uslovima konkurisanja i potrebnoj dokumentaciji zainteresovani mogu da se raspitaju u prostorijama Sekretarijata. Uslovi se nisu menjali od prošle godine, što znači da za stipendiju mogu da konkurišu učenici koji redovno pohađaju školu i imaju najmanje 2,5 prosečnu ocenu na kraju školske godine”, izjavila je Popović.

Prema njenim rečima, stipendije su predviđene Lokalnim akcionim planom za Rome.

Za učeničke stipendije će iz budžeta grada biti izdvojeno 1.425.000 dinara, a za studentske 1.000.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com