Promo

Odgovori na najčešća pitanja u vezi sa nameštanjem prvog vratnog pršljena – ATLASA

Atlas, prvi vratni pršljen, je najmanji, najtanji, najlakši i NAJVAŽNIJI vratni pršljen. Čak i minimalno izmeštanje prvog vratnog pršljena može biti uzrok mnogim zdravstvenim tegobama, te je neopohodno da on uvek bude u idealnom anatomskom položaju.

O tome kako se namešta atlas, kako izgleda tremtan i koliko je potrebno tretmana da bismo dobili željene rezultate i koje su beneficije nameštanja prvog vratnog pršljena, razgovarali smo sa Dušanom Simićem, koji se bavi Atlas Cepenik masažom.

Dušane, ono što bi verovatno svako prvo pitao, da li je tretman bolan?

“Iskreno, ponekad, ume da zaboli. Kada je veliko okoštavanje u pitanju u tom vratnom delu, ali ništa što ne može da se izdrži. Više je neprijatan zvuk koji ispušta sam aparat, nego što zaboli.”

A da li je opasan tretman, s obzirom na to da se radi o vratnom pršljenu?

“Tretman je totalno bezopasan. Radi se iz jedne tačke potiljačnog dela gde nema niti vena, niti karotida, niti bilo čega što bi moglo da dovede do nekih nuspojava. Govoreći iz iskustva, od 2012. se bavim nameštanjem atlasa, niko se nije požalio na neželjene pojave.”

Koliko traje jedan tretman?

“Jedan tretman traje nekih petnaestak minuta, zajedno sa pregledom. Sve zavisi koliko je atlas izmešten, u nekim slučajevima može da potraje i do pola sata kako bi se atlas vratio na svoje idealno anatomsko mesto.”

Koliko tretmana je potrebno?

“Pazite, odmah nakon prvog tretmana atlas se dovede na idealno anatomsko mesto. Međutim, mi Cenepiku praktikujemo da radimo kontrole i dorade, redovne i česte. Dakle, sigurno jedno pet do šest tretmana je potrebno, da bi sve to lepo leglo na svoje idealno mesto. Izuzetno je bitno da se napomene, da je po ceni jedne članarine sve uključeno. Svaki naredni dolazak i kroz godinu i kroz dve, tri, pet, je uključen u tu članarinu.”

Kada je potrebno raditi kontrole i dorade?

“Ja praktikujem da radim glavni tretman, pa kroz nedelju, deset, dvadeset dana, sve zavisi ko kakav problem ima, rade se dorade. Ako je ozbiljniji problem dorade su, u prvih nekoliko meseci, češće. U proseku nekih pet do šest puta treba raditi tretman. Kost se odmah vrati na svoje mesto, međutim ligamentima i mišićima je potrebno vreme. Kasnije se tretira i aksis, drugi vratni pršljen, kako bi se sve lepo uklopilo i došlo do željenih rezultata.”

Kakav je aparat kojim se radi nameštanje atlasa?

“Aparat je napravljen na principu vibracije. Vibracionim pokretima se tretira tačka potiljačnog dela i automatski, zajedno sa ligamentima i mišićima, vrati u vratnu kost na anatomski dobro mesto. Kičma se presloži i kreće proces regeneracije čitave kičme, što je jako bitno.”

Koje su beneficije i kod kakvih tegoba pomaže nameštanje atlasa?

“Najefikasnije je kod vrtoglavica, glavobolja, migrena. Kod nekog se odmah nakon prvog tretmana to rešava, kod nekog je potrebno više vremena. Ali, kod svakoga postoji boljitak nakon tretmana.”

O svim detaljima možete da se raspitate u ordinaciji “Atlas Cenepik” na Bulevaru Nemanjića broj 12, lokal br. 4 u Nišu, ili putem telefona: 0655449121

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com