Politika

Odbornik Miodrag Stanković posetio punkt Narodne kuhinje i razgovarao sa korisnicima

Na poziv velikog broja korisnika Narodne kuhinje odbornik Miodrag Stanković posetio je punkt Narodne kuhinje iza Mesne kancelarije Božidar Adžije.

 

“Na osnovu razgovora sa njima i viđenog, zahtevam da se poveća obrok korisnicima ove usluge, kao i da se uz svaki obrok obezbedi voće. Unos vitamina je neophodan, posebno u ovom vremenu, kada je pristutna nepovoljna epidemiološka situacija, i od suštinskog je značaja za zdravlje ljudi“ – izjavio je Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša.

Obrok koji dobijaju korisnici Narodne kuhinje je nedovoljan za ceo dan. Кorisnici narodne kuhinje su cele porodice, jedan član dolazi da dobije obrok. Od tog jednog obroka hrani se više članova te porodice.

„Hrana se takođe deli na ulici, na temperaturama koje su u minusu. Korisnici kažu da hrana kasni, čak i po 45 minuta. Nedopustivo je da se tako tretiraju ljudi koji nemaju drugi način da se prehrane. Pored toga, oko 1000 najsiromašnijih građana Niša u Narodnoj kuhinji dobija po jedan topli obrok i to samo radnim danima, dok subotom i nedeljom, kao i u vreme praznika ostaju bez hrane“ – rekao je Stanković.

Podsećam da sam 20 januara 2022. godine podneo odborničku inicijativu, kojom tražim da se obezbede dodatna sredstva iz budžeta Grada Niša za korisnike Narodne kuhinje, kako bi se hrana delila kako radnim danima tako i vikendom našim najugroženijim sugrađanima.

„Poražavajuća je konstatacija nadležnih iz Grada da Narodna kuhinja u manjim mestima radi i vikendom, jer je manje korisnika, a u Nišu ih je 1000. Bez obzira na broj korisnika, pa makar to bio jedan korisnik, hrana mora da se deli kako radnim danima, tako i vikendom, jer je svakom ljudskom biću potreban obrok svakog dana. Svaki drugi odgovor je pogrešan i neodgovoran“ – zaključio je Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Mogao je da ih sve odvede u kafanu o narodnom trošku umesto što gradski paraziti krkaju u kafanu!. I sa službena kola da ih odveze do kafane jer i to narod plaća za njih parazite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com