Kultura

Od utorka – DNEVNIK SPRSKE DOMAĆICE

„Dnevnik srpske domaćice“, roman Mirjane Bobić Mojsilović koji je do sada doživeo preko pedeset izdanja i preveden na italijanski, francuski i slovenački jezik, u izdanju Lagune naći će se u prodaji širom Srbije od utorka, 18. aprila.

Romantično, duhovito i potresno. Knjiga za naše roditelje i našu decu – da vide kakvi smo bili i u šta smo se pretvorili.

Anđelka, junakinja „Dnevnika srpske domaćice“, govori o srećnom detinjstvu u Titovoj Jugoslaviji, zbunjenoj mladosti osamdesetih, otkrivanju političkih strasti devedesetih i bolnom trežnjenju posle bombardovanja.

Foto: intermagazin.rs

„Glavna junakinja Anđelka Jovanović je metafora za sedam miliona Srba. To je priča o generaciji X, to smo bili mi, Titovi pioniri u Miloševićevoj Srbiji. Knjigu sam posvetila ćerki. Naša deca sada ne znaju šta je ovo, ali kad budu stasali da pročitaju ovu knjigu, nadam se da će ovo biti prošlost,“ kaže  svom romanu autorka,  Mirjana Bobić Mojsilović

Priča o Titovim pionirima u Miloševićevoj Srbiji, o majci i ćerki, o bratu i sestri, o generaciji šezdesetih izgubljenoj lutanjima po meandrima Miloševićeve Srbije.

„Dnevnik sprske domaćice“ pojaviće se od utorka, 18. aprila u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com