Sport

Od pomorca do ekonoma FK Radnički

Sjaj talasa šapuće sonatu lepog i prkosi sumraku. Pogledom se odlazi u daljinu i traži se taj početak. Svog početka seća se i Srđan Mitić nekada pomorac Jugoslovenske narodne armije, a sada ekonom niškog Radničkog.

“1975. godine postao sam pitomac srednje vojne škole u Splitu, završio sam to za 4 godine u službi jugoslovenske ratne mornarice bio sam raspoređen u garnizon u Šibeniku. Vremenom mi se učinilo da to nije posao koji mi leži pa sam se 1987. godine demobilisao i napustijo armiju.”

Ljubav za fudbalom posataje još jača i potiče još iz mladosti. Želje počinju da se ostvaruju.

“Ja sam Radnički voleo i gledao još od kad znam za sebe. Neke prve utakmice sam gledao još kao osnovac kada me je otac dovodio na stadion, a posle sam išao sa prijateljima. Dok sam bio odsutan iz Niša učeći vojnu gimnaziju, a i kasnije kada sam službovao u garnizonu u Šibeniku gledao sam sve utakmice Radničkog kada je igrao u Splitu i Rijeci a kasnije i utakmice Nišlija u Evropskom kupu.”

Foto: T.Santrač

Vreme donese svoje, davnašnja želja se ispuni i postaneš bliži klubu i deo njega.

“Posle vojske sam se bavijo sa više nekih poslova u društvenim i privatnim firmama. U nekom momentu 2011. godine dešava se da mi ponude da budem ekonom u fudbalskoj školi Radničkog i ja sam tamo proveo tri meseca. To se odgovornima iz kluba učinilo kao dobro i prebacili su me u prvi tim što mi je bila velika čast.”

Foto: T.Santrač

I dođe ova 2019 godina, pobede se Radničkog se redjaju, očekuje se osvajanje kupa, a gleda se i na titulu. Lepe želje.

“Kada sam ulazio u Radnički nisam ni pomislio da možemo jednom trenutku da se borimo za kup i prvenstvo ali vremenom se to desilo da smo napredovali iz godine u godinu, osnaživali smo i evo ova sezona donosi rezultate. Trenutno smo drugi na tabeli odmah iza Zrvene Zvezde i to nam daje pravo da se nadamo najboljem.”

I tako sport otkriva čari svoje. Još samo na tren trepereće želje a onda i radost donosi čvrstinu svoju. To je naš Real sa Nišave.

Foto: T.Santrač

Tekst je deo projekta “Oni su najbolje iz Niša”, koji je sufinansiran od Grada Niša – Gradske uprave za društvene delatnosti, na osnovu konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji te opštine za 2022. godinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com