Društvo

Bravo Nišlije! Prikupljeno 20 tona staklenog otpada (FOTO)

Nišlije su se rado odazvale pozivu da odlože staklenu ambalažu koja im nije potrebna i u prethodnih deset dana odložile blizu 20 tona stakla.

Akciju su organizovali niško JKP “Mediana” i beogradska kompanija “Sekopak”.

Niš je jedan od prvih gradova u Srbiji koji se pridružio ovoj akciji još prošle godine, srećni smo i zadovoljni što je ova akcija nastavljena. Tokom deset dana prikupljeno je 15 tona staklenog ambalažnog krša. Nadamo se da će do kraja današnje akcije biti prikupljeno 20 tona”, rekla je Violeta Belanović Koker, direktor kompanije Sekopak iz Beograda.

Akcija prikupljanja staklene ambalaže održana je na tri lokacije u Nišu.

“Mi smo odlučili da sa nacionalnim reciklerom Sekopakom, koji nam je partner u poslu i kojima prodajemo otpad koji može da se reciklira, organizujemo ovu akciju kako bi sugrađani odbacili ono što im nije potrebno a u reciklaži puno znači”, rekao je Dragoslav Pavlović, direktor JKP “Mediana”.

Kompanija „Sekopak“ pokloniće u narednih mesec dana gradu metalni kontejner za staklenu ambalažu koji će biti postavljen u centru grada na Nišavi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com