Društvo

Od danas prodaja konkursne dokumentacije za studentske domove

Studenti fakulteta Univerziteta u Nišu koji žele da konkurišu za sobe u paviljonima Studentskog centra od danas mogu da kupe konkursnu dokumnetaciju na blagajnama koje se nalaze u sastavu studentskog restorana kod Tehničkih fakulteta, kod Ekonomskog i Pravnog fakulteta i kod Medicinskog fakulteta.

Studenti prve godine osnovnih akademskih studija prvi konkurišu za sobe u studentskom domu i to od 3. do 18.septembra, a rok za prijavu studenata svih ostalih godina je od 19, septembra do 31.oktobra.

Broj raspoloživih mesta u četiri paviljona Studentskog centra u Nišu je 948 mesta. U Studentskom centru kažu da je od ukupog broja raspoloživih mesta 25 odsto namenjeno brucošima, 10 odsto studentima iz osetljivih društvenih grupa dok će preostali broj slobodnih mesta biti raspodeljen studentima starijih godina.
Paviljoni I i II kod Pravnog i Ekonomskog fakulteta raspolažu sa 117 soba ili 347 mesta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama druge kategorije. U Paviljonu III kod Medicinskog fakulteta ima 109 soba prve kategorije, odnosno sa 254 mesta i pet apartmana.

“Dve sobe u prizemlju povezane su alarmom sa portirnicom i prilagođene su za stanovanje osoba sa invaliditetom. Sve sobe su opremljene priključkom za telefon i besplatnim internetom. Studentima je na raspolaganju internet hol sa dva računara i komforna učionica za učenje i rad”, kažu u Studentskom centru.

Paviljon IV kod Tehničkih fakulteta raspolaže sa 184 sobe u koje se mogu smestiti 357 studenata.

Studentski domovi kod Medicinskog fakulteta i kod Tehničkih fakulteta spadaju u domove prve kategorije i mesečna stanarina u njima iznosi 1860 dinara, dok je cena smeštaja u studentskom domu kod Pravnog i Ekonomskog fakulteta 1430 dinara i on spada u dom druge kategorije.

Svi redovni studenti čije se školovanje finansira iz budžeta ostvaruju pravo na ishranu po regresiranoj ceni.

“Cene ishrane za redovne studente na budžetu je za doručak 40, za ručak, 72 i za večeru 59 dinara”, kažu u Studentskom centru. “Dnevno za tri obroka studenti izdvajaju 171 dinar, što je daleko ipod ekonomske cene ishrane koja iznosi 415 dinara”.


Hrana se priprema u Centralnoj kuhinji i distribuira do restorana vozilima Studentskog centra, a ceo postupak je u skladu sa najvišim standardima kvaliteta i bezbednosti.

“Studentski centar je jedna od retkih ustanova koja ima najviši standard bezbednosti hrane ISO 22000. Kapacitet kuhinje je 20.000 obroka dnevno. Kvalitet i bezbednost obroka je pod kontrolom stručnjaka, od prijema namirnica do distribucije hrane. U sklopu kuhinje postoje posebne jedinice, pekara, mesara i poslastičara”, ističu u Studentskom centru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com