Sport

Obradović: Nemamo pravo da ne odemo na Svetsko prvenstvo

Rukometna reprezentacija Srbije odigraće prvi deo dvomeča sa Portugalijom u Nišu, u dvorani “Čair” u nedelju 10. juna. Orlovi su danas trenirali u hali a potom i izneli svoja očekivanja pred ovaj duel.

Selektor nacionalnog tima istakao je da su pred njima važni i zahtevni mečevi.

“Očekuju nas dve nezgodne utakmice, treba nam prolaz na Svetsko prvenstvo. Bitna je svaka odbrana, svaka lopta i gol, dakle ne idemo samo na pobedu nego na što više golova. Ekipa je željna, orna i sposobna da obezbedi prolaz dalje. Jedini problem je što smo se okupili tek pre par dana ali protiv toga ne možemo ništa, nadoknađujemo koliko možemo. Ipak potrudićemo se da sačuvamo svežinu i formu za nedelju.” rekao je Ljubomir Obradović.

Selektor Obradović možda i najbolje poznaje rivala Srbije. Osvojio je šest uzastupnih od ukupno sedam šampionskih titula na klupama Belensesa i Porta. On će sada imati priliku da primeni sve ono što je o njima saznao u tom periodu, i da, nakon uspeha sa ženskom selekcijom, odvede i muški seniorski tim Srbije na SP gde ih nije bilo prethodna dva puta.

“Idemo da pobedimo i ovde i tamo, da napravimo kult reprezentacije i da se vidi da momci koji se nisu odazvali pozivu nisu poremetili ništa unutar ekipe. Tu su novi igrači željni dokazivanja. Nemamo pravo da ne odemo na Svetsko prvenstvo i da odemo u C grupu.” dodao je selektor.

Nišlija Darko Đukić takođe je svestan težine rivala i samog meča ali veruje da će pored njega i saigrači dati svoj maksimum, pred publikom koja zna kako da ih vodi do pobede.

“Očekuje nas težak duel u koji ćemo ući u nešto izmenjenijem sastavu u odnosu na ranije. Dosta je podmlađena ekipa ali svi smo željni rada i i ispunjenja zacrtanih ciljeva. Prvi korak je da pobedimo Portugalce kako znamo i umemo. Poznajemo ih dobro jer je selektor radio tamo dugi niz godina tako da ostaje samo da se što bolje pripremimo.” kaže Đukić.

Njegov saigrač Miljan Pušica nadovezao se sa očekivanjima na visokom nivou. Pored toga i on ima prethodna iskustva sa našim protivnikom.

“Poznajem dosta njihovih igrača sa kojima sam do sada imao prilike da igram. Jako iskusan tim sa pojedincima koji igraju u najjačim ligama. Moramo da damo 120% naših mogućnosti. Smatram da imamo potencijal i da možemo da izvučemo što bolji rezultat kod kuće.” izjavio je on.

Ulaz na utakmicu Srbije i Portugala biće besplatan ali je potrebno kod sebe imati besplatnu ulaznicu koja bi u toku današnjeg dana trebalo da stigne na biletarnicu hale “Čair”. Početak meča zakazan je za 18 časova.

Svetsko prvenstvo u rukometu igraće se u Nemačkoj i Danskoj od 9. do 27. juna 2019. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com