Ekonomija

“Objedinjena naplata” od 1. januara naplaćuje i vodu

Niško Gradsko veće usvojilo je na poslednjoj sednici predlog odluke koja predviđa da građani Niša koji stanuju u privatnim kućama, poput stanovnika u stambenim zgradama, račune za vodu plaćaju preko “Objedinjene naplate”.

Ukoliko Skupština grada usvoji predlog ove odluke, domaćinstva će od 1. januara naredne godine, dobijati račun koji će sadržati sve komunalne troškove.

Prema rečima sekretara Sekretarijata za komunalne delatnosti Snežane Jovanović dogovoreno je takodje da se smanji procenat koji će JKP “Naisus” plaćati “Objedinjenoj naplati” za naplatu računa za vodu.

“Poslove oko obračuna i naplate računa za utrošenu vodu radio je do sada “Naisus”, a sada je namera grada, kako zbog epidemiološke situacije, tako i zbog izlaženja u susret građanima, da se na jednom mestu plaćaju sve stambeno-komunalne usluge”, izjavila je Jovanović.

Kako je objasnila Jovanović, “Naisus” i Objedinjena naplata će svojim ugovorom regulisat preuzimanje zaposlenih, opreme i svega drugog što je neophodno za taj posao.

Pravna lica i dalje će račune za vodu dobijati od niškog vodovoda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com