Kultura

Objavljen video spot za pesmu „Dukat za lađara“ (video)

Pesma „Dukat za lađara“ koju izvodi Dejan Najdanović Najda i bend Deliverance, dobila je i svoje video izdanje. Spot potpisuje Stefan Đorić, srpski reditelj koji živi na Malti.

Pesma „Dukat za lađara“ nalazi se na disku koji prati istoimeni roman niškog pisca Dejana Stojiljkovića, koji je i autor teksta, dok muziku i aranžman potpisuje Dejan Najda Najdanović.

Spot je inspirisan filmom “Sedmi pečat” Ingmara Bergmana, a urađen je uglavnom uz pomoć kompjuterske animacije.

Zbog situacije sa koronom spot je sniman u improvizovanom studiju u dnevnoj sobi, ali imajući u vidu da nam je ovo drugi projekat za vreme pandemije, možemo da kažemo da smo već bili u formi. Moj brat Miloš je pored glumačkog zadataka doprineo u produkciji i samom scenariju. Dejan je izabrao temu, dok je moja zamisao bila da spot treba da izgleda epski. Da li smo u tome uspeli na publici je da proceni“, kaže reditelj spota.

Reditelj Stefan Đorić i ranije je sarađivao sa Dejanom Stojiljkovićem. Po motivima Dejanovog romana „Duge noći i crne zastave“, režirao je kratki igrani film „Pobratimi“ koji je svetsku premijeru imao na Malti, a u Srbiji je premijerno prikazan na Drugom Festivalu fantastike u Nišu, aprila prošle godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com