Društvo

OBELEŽILI JUBILEJ: Razredni čas – šest decenija kasnije

Nekada sedmogodišnji prvaci koji su prvi put ušli u učionicu… Danas bake i deke koji se i posle 60 godina od kako su prvi put seli u školske klupe, osećaju mlado… To što su ovi nekadašnji đaci OŠ Ratko Vukićević duboko zagazili u sedmu deceniju nije ih sprečilo da još jedan školski čas provedu sa svojim razredom i da se prisete bezbrižnih dana.

Kao što to obično biva, ovakva okupljanja su povod da u svoje nekadašnje učionice stignu čak i školski drugovi sa drugog kontinenta…  Tako se svom veselom razredu pridružila Zorica Pantić, koja je sada rektor Tehnolškog unverziteta u Bostonu, a na čiji uspeh su drugovi iz klupe i te kako ponosni.

Secanja na školske dane bude lepe uspomene

Mnogo se radujem što smo se okupili mi djaci, što nam se pridružio i razredni i učiteljice… Divne me uspomene vezuju za ovu školu… Rekla sam već mojim nastavnicima, uspešna sam postala zato što sam imala odlično obrazovanje ovde“, navodi Zorica.

Za Zoricu je ovo posebna godina jer ovu školu septembra upisuje treća generacija njene porodice.

Moj unuk ovog septembra kreće u prvi razred, a mi smo presrećni što će pohađati istu školu kao i ja – njegova baka, deka, njegov ujak…“, kaže Zorica sa osmehom.

Razrednom ostao nadimak Aca Šestar

Naravno, ni ovaj razredni čas nije mogao da prođe bez razrednog starešine VIII2. Aleksandar Milošević, koji u šali kaže da je među đacima poznatiji kao Aca Šestar, navodi da mu sećanja, koja su oživela, diraju dušu. Iako rastanci znaju da budu tužni, sa osmehom kaže da to ovoga puta neće biti slučaj. Ovo odeljenje mu je, dodaje , ostalo u najlepšem sećanju

Odeljenje je bilo divno… Mi smo se zajedno školovali – to su bile prve godine moje službe, a njima prvi školski dani“, kaže nastavnik Milošević.

A na pitanje hoće li proslaviti i sledeći jubilej, kroz smeh kaže: “Zašto da ne, samo da smo živi i zdravi još godina sto!!!”

Posle razrednog casa otisnuli se u grad fijakerom

Ovaj dan obojen sećanjima iz školskih klupa, generacija koja je 1958. godine upisala prvi razred u ovoj osnovnoj školi se, zajedno sa svojim razrednim i učiteljima otisnula u grad fijakerom.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com