Društvo

Obeležena dvadesetogodišnjica postojanja kancelarije Zavoda za zaštitu prirode u Nišu

Kancelarija Zavoda za zaštitu prirode u Nišu obeležila je dvadeset godina postojanja. Kancelarija je otovrena 1998. godine na inicijativu Grada, a razlog za njeno otvaranje bio je bogatstvo i raznovrstnost bioloških i geografskih karakteristika prirode juga Srbije.

“U početku niko nije znao da postoji kancelarija u Nišu, međutim mi smo sada domaćini na ovom prostoru. Ljudi nas zovu, obraćaju nam se za sve probleme i ekscese koji se dešavaju u prirodi. Za mnoge smo odgovorni i možemo da uradimo nešto, za većinu ne, ali opet pronalazimo ljude koji mogu da reaguju.” rekao je Darko Jović, rukovodilac kancelarije ZZPS u Nišu.

Takođe, ove godine Zavod za zaštitu prirode Srbije obeležava sedamdeset godina postojanja.

“Ovde se nalazi oko 33% zaštićene teritorije. Ovo je veoma bitan kolektiv i trebalo bi da se proširi, dobije još mladih i radne snage kako bismo odgovorili svim izazovima da što više prirode bude zaštićeno.” istakao je direktor ZZPS Aleksandar Dragišić.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kazao je da kancelarija i Grad imaju dobru saradnju koja se ogleda u zajedničkim projektima koje realizuju.

Jedan od najvećih problema sa kojima se susreće kancelarija je divlja gradnja na zaštićenom području, kao i neinformisanost građana za koje radove moraju da dobiju prvo dozvolu Zavoda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com