Društvo

Obeležen Dan zaštite životne sredine u Parku Svetog Save

Povodom obeležavanja Dana zaštite životne sredine, Gradska opština Medijana, u saradnji sa Ekonomskom školom u Nišu, organizovala je manifestaciju posvećenu promociji i podizanju svesti ljudi o ugroženosti životne sredine i očuvanju naše planete.

Svi zainteresovani građani mogli su da posete štandove učesnika manifestacije, među kojima su OŠ„Sveti Sava“, OŠ“Ćele kula“, OŠ“Branko Miljković“, OŠ“Miroslav Antić – Mika“, OŠ“Nadežda Petrović“ – Sićevo, OŠ“Toplički heroji“ Žitorađa, OŠ“Toplički heroji“ Pejkovac, Ekonomska škola Niš, GTŠ „Neimar“ Niš, Odsek za poljoprivredno prehrambene studije Prokuplje, Zavod za zaštitu prirode Niš, Mikološko društvo „Naissus“, Eko zelena kuća Niška Banja, Planinarsko društvo „Mosor“, Izviđački odred „Josif Pančić“ Niš, ZooPlanet Niš, Udruženje „Imam petlju“, Dedina garaža, Julijina maštaonica.

Gradska opština Medijana pored ovakvih manifestacija, sprovodi niz drugih aktivnosti iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

“U proteklom periodu, više zelenila dobila su dvorišta nekih osnovnih škola na teritoriji najveće niške opštine, kao i više vrtića JP „Pčelica“. Zasađeno je preko 200 sadnica ukrasnih četinara, kako bi sredina u kojoj borave najmlađi, bila što zdravija i urednija. Na takav način, mališanima se pruža prilika i za sticanje prvih znanja u oblasti ekologije, te takvo okruženje ima i edukativni karakter”, saopštila je ova opština.

Foto: GO Medijana

Svetski dan zaštite životne sredine, obeležava se 5. juna i najveći je međunarodni Dan zaštite životne sredine.
Sa preko 150 zemalja koje učestvuju, svake godine, domaćin Svetskog dana zaštite životne sredine je druga zemlja, u kojoj se održavaju zvanične proslave, a država domaćin za 2022. godinu je Švedska.

Predvođen Programom Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP) koji se održava svake godine od 1974. godine, događaj je prerastao u najveću globalnu platformu za zaštitu životne sredine.

Dan zaštite životne sredine prilika je da svi preuzmemo odgovornost i postanemo nosioci promena u ovoj oblasti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com