Društvo

Obeležen Aranđelovdan, slava malog Sabornog hrama u Nišu – ovogodišnji slavljenik pekara “Branković”

Sabor Svetog Arhangela Mihaila, Aranđelovdan je hrišćanski praznik koji se proslavlja 21. novembra. Po broju ljudi koji je u srpskom narodu slavi kao svoju krsnu slavu, ona se nalazi na drugom mestu.

Svečanu Liturgiju služio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G.G. Arsenije uz sasluživanje sveštenika Eparhije niške i hora NCPD “Branko”.

Prazničnoj Liturgiji prisustvovali su predsednik SG Grada Niša dr Boban Džunić, komandant Kopnene vojske Milosav Simović, načelnik Nišavskog okruga, kao i rukovodilac Školske uprave Predrag Nešović i drugi.

Vera, tradicija i dobra saradnja Crkve i institucija Grada vrlo su bitni u očuvanju duha našeg naroda, saglasni su prisutni.

Ove godine slavljenik je bio prvi čovek poznate pekare “Branković”.

Aranđelovdan je posvećen arhangelu Mihailu, predvodniku vojske anđela, bestelesnih sila dobra koje su učestvovale u stvaranju sveta.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Čestitam pekari Branković. Pohvala za sveštenstvo i ostale zvanice, osim za Dužnića sa podignutom kragnom, kao da je na vetrometini KPZ-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com