Politika

NPS: Ljubav prema klubu do poslednjeg dinara

„Čovek koji je doveden da spase fudbalski klub „Radnički“, Ivica Tončev, kaže za jedan dnevni list da je u ovom klubu, čast izuzecima, na delu ljubav do poslednjeg dinara. Podsećam da sam ja ranije govorio o tome kako se niški funkcioneri guraju za funkcije u „Radničkom“, da najviše vole da gledaju utakmice iz lože, a da ljubav prema klubu nije ljubav do poslednjeg dinara. Dug „Radničkog“, po pisanju medija iznosi blizu 200 miliona dinara“, kaže Branislav Jovanović, predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije.

On podseća i da je izvršenje budžeta za izgradnju, privredu i poljoprivredu za ovu godinu svega 32 posto, a za sport, turizam i omladinu, gde su vodeći ljudi pripadnici interesnih grupa i kumovi lokalnih funkcionera, čak 80 posto.

„Sport su upropastili, fudbal, rukomet, košarku. Vetarpolo kluba nigde nema, njegovi čelnici putuju na Olimpijadu u Rio de Ženeiro, a omladina nam beži iz Niša u Nemačku glavom bez obzira“, naglašava Jovanović i dodaje da je i turizam Niškoj Banji na samom dnu, hoteli u raspadu, ali hosteli gradskih funkcionera zato odlično rade.

Jovanović ističe da fudbalski klub „Radnički“ služi samo za otimačinu, a da ko to kaže glasno dobija navijače ovog kluba za neprijatelje.

On kaže da od 1999. godine, kada je bio na čelu gradske vlade, za sport i fudbal u Nišu ništa nije urađeno.

„Kada sam bio na toj poziciji promenjen je glavni travnati teren, baš u vreme kada je igrana prijateljska utakmica sa Švajcarskom. Kada sam bio direktor Direkcije za izgradnju Grada donet je Zakon o pomoći građevinskoj industriji i na taj način su sa 50 posto obezbeđena sredstva za izgradnju stadiona „Čair“, rađeni su sportski objekti, urađen je potpuno nov travnati tepih na pomoćnom terenu, a Niš je dobio po prvi put i veštačku travu takođe na pomoćnom terenu stadiona „Čair“, rekonstruisano „Željino“ igralište, urađen glavni teren, tribine, krov, svlačionice stadiona”, podseća Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com