Društvo

Novosađanka se udala za Čileanca pa njegovu porodicu dovela u Niš

Novosađanka Jelena Laketić i Bernardo Kardijan Gonzales iz Čilea novopečeni su bračni par, svatove i porodicu rado su doveli na jug Srbije, jer kažu svi oni moraju da vide lepote Srbije koje nisu samo u Beogradu i Novom Sadu.

Upravo venčani bračni par Kardijan rođake iz Čilea, koji su zbog svadbenog veselja trenutno u našoj zemlji, odlučili su da prošetaju Srbijom.

„Svadba je već bila i mi smo želeli da za njegovu porodicu organizujemo mini putovanje po Srbiji u trajanju od pet dana. To je bila moja ideja, da ne bude ono  kao što se uvek radi kod nas…turisti dođu u Srbiju vide Novi Sad i Beograd i to je to. Htela sam da njegovoj familiji pokažemo jug, zapad i istok Srbije i svu lepotu naše zemlje“, rekla je Jelena Laketić upravo venčana Kardijan.

Foto: Niske Vesti; Maja Vodenicarski (Jelena i Bernardo ispred New City hotela u Nisu)

Ona dodaje da su gosti iz Čilea iznenađeni onim što su ovde videli, jer su verovali da je Srbija posle bombardovanja u ruševinama.

„Moji utisci o Srbiji su veoma pozitivni. Jako mi se dopada što ste prema nama  veoma gostoprimljivi, vaša gastronomija je vrhunska i mi uživamo u konzumiranju vaših nacionalnih jela. Ljudi su nasmejani, pozitivni i veoma blagonakloni“, kaže za Niške Vesti svekar koji ima skoro isto ime kao zet Bernardo Kardijan Enrikes koji je prvi put u Srbiji.

Turisti iz inostranstva uvek budu prijatno iznenađeni onim što su videli u Srbiji kada je reč o itorijskim nalazištima, ni sa ovom grupom Čileanaca nije bilo drugačije.

Foto: Niske Vesti; Maja Vodenicarski

Mene impresioniraju istorijska nalazišta, posedno iz srednjeg veka i to što možemo da vidimo gde su prolazile granice Rimskog carstva. Mi dolazimo sa juga Čilea i nemamo priliku da vidimo ovako značajne istorijske iskopine “, kaže oduševljeno Bernardo.

Jelena i njeg suprug zabavljali su se više od devet godina, nikada pre njegovi rođaci nisu bili na Balkanu. Ovih dana odlično se provode obilazeći našu zemlju.

„Naša porodična turistička grupa je veoma raspoložena i zadovoljna onim što smo do sada videli. Prijatno smo iznenađeni jer smo Srbiju zamišljli mnogo drugačije u odnosu na ono što smo zatekli. Ja mislim da je turizam u Srbiji zapostavljen. Vi bi ovde mogli MNOGO više para da zaradite od turizma. Ima puno atraktivnih stvari koje bi interesovale strane turiste“, kaže srpski svekar Bernardo Kardijan Enrikes.

Jelena je supruga upoznala u Srbiji dok je on bio na proputovanju, nije ni slutio tada da će se tu i oženiti i zaljubiti u nacionalnu kuhinju.

„Njemu se tada ovde jako dopalo i danas je spreman da tu i živi samo da bi svaki dan jeo ćevape i pljeskavice, jer on prosto obožava našu hranu“, kaže uz osmeh nevesta Jelena Lakiteć Kardijan.

Foto: Niske Vesti; Maja Vodenicarski

Ona je diplomirani pravnik, on ekonomista, žive i rade u Čileu ali svoje bračne zapovesti položili su u Srbiji na njen zahtev koji je suprug veoma rado prihvatio.

Ova porodična turistička grupa broji 22 Čileanca. Mi smo krenuli sa njima iz Novog Sada, bili smo u Beogradu na Đerdapu, sada smo u Nišu idemo dalje za Đavolju varoš, zatim u Kraljevo, na Zlatibor, Šargan,  Sirogojno…sve čemo to da obiđemo“, kaže Teodora Marković vodič grupe.

Obilazak Niša kreće od Medijane a završav se u samom centru grada uz kako kažu dobar ručak, što goste najviše raduje.

„U Nišu obilazimo Arheološko nalazište Medijana, Ćele kulu, Logor Crveni krst a onda se vraćamo u sam centar gde planiramo obilazak Tvrđave i naravno da lepo ručamo“, kaže Teodora Marković iz agencije Talas travel iz Novog Sada.

U TON-u ovakve vesti najbolje odjeknu.

“Ja se obradujem uvek kada nam u grad stignu strani turisti. Trenutno je tu i jedna grupa turista iz Kine i ja sam zbog toga srećan, jer našu turističku priču uspešno gradimo svakog dana i to pokazuje statistika koja je neumoljiva”, kaže Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niša.

Srećan put gostima uz poziv i želju da se vidimo opet, želi redakcija Niških Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com