Društvo

Novi uspesi Odreda izviđača “Lola”

Prethodni vikendi bili su izuzetno uspešni za izviđače iz Niša. Izviđački odred “Lola” prvog i drugog vikenda u novembru, na takmičenjima u Bosni i Hrecegovini, osvojio je najsjajnija odličja.

Prvog vikenda u novembru na “Novembarskim susretima” u Banja Luci, niška ekipa “Kameleoni” osvojila je prvo mesto. Skup je organizovao Odred izviđača “22. April”.

Sledećeg vikenda na izviđačkom višeboju u Prijedoru, niški izviđači su ponovili prošlogodišnji uspeh i osvojili prvo mesto. Ekipa “Rosa” zauzela je prvo mesto u višeboju “Kozara 2017”, u konkurenciji 21 ekipe iz država bivše Jugoslavije. Oni su ukupno osvojili 1.357 bodova i to u izviđačkim disciplinama konstrukcija staze, prelazak staze, panoramski snimak, prolaz kroz minsko polje, itinerer, semafor i test iz izviđaštva, test iz prve pomoći.

Pored uspeha na takmičenjima Odred izviđača “Lola” odlikovan je od strane Saveza izviđača Srbije zvanjem “Odred orlova” za postignute rezultate u prethodnoj godini. To je najveće zvanje koje Odredi mogu da dobiju za rad tokom godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com