Društvo

Novi uspeh niških ugostitelja. Pokazali gostima Budve kako se pravi niški roštilj

Pehar, tri zlatne i četiri srebrne medalje bilans je tima Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Zoran Mirašević Niš, na državnom prvenstvu ugostiteljskih radnika Crne Gore Budva 2023. Na polaganju za međunarodne kulinarske sudije tri članice udruženja pokazale zavidno znanje.

Državno prvenstvo ugostiteljskih radnika Crne Gore, 14. po redu, održano je u organizaciji Udruženja šefova kuhinja Crne Gore. I ovaj put učestvovao je veliki broj predstavnika renomiranih hotelskih kompanija i ugostiteljskih objekata visoke kategorije, ali i učenici srednjih i stručnih škola, kojima je ovo bila prilika da se bliže upoznaju sa aktuelnim trendovima u struci. Nišlije su imale spreman i juniorski i seniorski tim za gotovo sve discipline.

Ančica Dimitrijević; Foto: privatna arhiva

„Još jednom smo pokazali da smo profesionalci. Naporan rad se isplatio“, kratko je prokomentarisala učešće na manifestaciji, Ančica Dimitrijević predsednica udruženja.

Pehar i zlatnu medalju u disciplini artistika (u poslastičarstvu) osvojila je Danijela Veljković, što je potvrda uspeha postignutog na manifestaciji „Biser mora“ početkom aprila na Braču. Zlatnu medalju u Budvi osvojila je i Milena Ivanović, Dragan Jovanović jednu zlatnu i jednu srebrnu, dok su Bojana Filipović, Aneta Janković i Jovana Jovanović osvojile po jednu srebrnu medalju.

Foto: privatna arhiva

Osim u takmičarskom, članovi niškog tima istakli su se i u edukativnom delu prvenstva u okviru kojeg su održana dva master classa na temu roštilj.

„Malo je reći da su roštilj majstori priredili kulinarski spektakl predstavivši glavni adut gastronomske ponude Niša. Budva je zamirisala na Niš što je privuklo veliki broj posetilaca“, navodi Dimitrijević.

Državno prvenstvo ugostitelja Crne Gore ima tradiciju dugu 14 godina, jedno je od retkih gde se organizuje polaganje za međunarodne kulinarske sudije. Nakon seminara koji je održan pod okriljem Svetske asocijacije šefova kuhnija, sertifikat međunarodnog kulinarskog sudije dobile su Milena Ivanović, Bojana Filipović i Danijela Veljković.

Foto: privatna arhiva

Državno prvenstvo ugostiteljskih radnika je manifestacija od nacionalnog interesa za Crnu Goru, ali i prilika za zemlje učesnice da promovišu svoju ugostiteljsku i turističku ponudu. Tu priliku iskoristila je Turistička organizacija Niš koja je na manifestaciji imala svog predstavnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!