Društvo

Novi studijski master program na Univerzitetu u Nišu

Univerzitet u Nišu uvodi novi studijski program, master akademskih studija “Inteligentna analiza podataka”, najavio je  rektor Univerziteta u Nišu  profesor dr Dragan Antić. Nakon procesa akreditacije novi studijski program realizovaće se na Univerzitetu i trajaće tri semestra.

“Reč je o novom studijskom programu sa kojim je  Univerzitet konkurisao kod Ministartsva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u cilju realizacije strategije Vlade Srbije kroz sagledavanje potreba i jačanja IT sektora u Srbiji”, kaže rektor dr DRagan Antić.

Antić dodaje da je novi studijski program multidisciplinarni i biće realizovan na Univerzitetu.

“Realizovaće se uz pomoć profesora sa Prirodno-matematičkog i Ekonomskog fakulteta našeg univerziteta ali u saradnji sa stručnjacima iz privrede”, dodaje Antić. “Program predstavlja blisko povezivanje visokog obrazovanja i privrednog resursa, a finansiran je iz budžeta Srbije sa oko 6 miliona dinara. Ovakvi studijski programi odobreni su još samo univerzitetima u Beogradu i Kragujevcu”, zaključuje Antić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com