Ekonomija

Novi Niš: Prvi stanovi u vlasništvu Grada

Grad Niš preuzeo je od investitora prvih 7.700 kvadratnih metara stambenog prostora u kompleksu Novi Niš. Prvih šezdesetak stanova namenjenih vojsci preuzeti su i katastarski preneti u vlasništvo Grada početkom decembra, a u narednih nekoliko sedmica, nakon postupka tehničkog prijema i procedure u Republičkom geodetskom zavodu Grad će postati vlasnik i preostalih 14.000 kvadratnih metara već završenih stanova u preostalim lamelama na ovoj lokaciji.

Nakon preuzimanja kompletne površine od 21.000 kvadratnih metara stambenog prostora koliko je i predviđeno ugovorom, Grad će sve stanove predati Vojci Srbije na dalje raspolaganje.

Gradonačelnik Darko Bulatović, koji je danas obišao prve tri lamele na ovoj lokaciji, rekao je da se time, posle više od devet godina, ispunjava Ugovor sa američkim investitorom Clean Earth Capital, čime se stiču uslovi da investitor može slobodno raspolagati čitavom parcelom od skoro 15 hektara na prostoru nekadašnje kasarne Bubanjski heroji za izgradnju drugih komercijalnih sadržaja predviđenih planom Novi Niš.

Foto: Kabinet gradonačelnika Niša

”Očekujemo da u narednih nekoliko nedelja u vlasništvo Grada preuzmemo i preostalih 14.000 kvadratnih metara i predamo ih Vojsci, čime će i Grad ispuniti svoj deo ugovornih obaveza”, rekao je gradonačelnik Bulatović i dodao da će predviđenom daljom izgradnjom raznih poslovnih, sportskih i stambenih objekata i uređenjem ovog prostora na dobitku biti i grad i građani, a čitav ovaj deo Niša poprimiti mnogo lepši i moderniji izgled.

Do predaje stanova Vojsci i useljenja budućih stanara, o bezbednosti objekta brinuće, kao i do sada, Кomunalna policija Grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com