Društvo

Novi dečji mobilijar na Trgu kralja Aleksandra

Najmlađe Nišlije od danas mogu da koriste mobilijar na Trgu kralja Aleksandra, postavljen zahvaljujući saradnji Gradske opštine Medijana i Odreda Žandarmerije u Nišu.

Prvi čovek najveće niške opštine rekao je da je mobilijar postavljen na osnovu zahteva građana i roditelja koji žive u ovom delu Niša i na osnovu procene opštine Medijana da je na ovom mestu neophodan.

– Trg kralja Aleksandra i ovaj deo Niša je jedna od najfrekventnijih i najurbanijih lokacija na području Gradske opštine Medijana. Mnogo dece joj gravitira, bilo im je potrebno mesto za igru i nadam se da će ovde naći svoj kutak – rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić i pozvao Nišlije da čuvaju gradsku imovinu.

Predstavnici Odreda Žandarmerije u Nišu kažu da su rado prihvatili inicijativu najveće niške opštine da deo Niša oplemene, jer je saradnja sa lokalnom zajednicom neophodna. Susret sa „žandarmercima“ bio je nesvakidašnji događaj za mališane, te će, dogovoreno je, saradnja Gradske opštine Medijana i niškog Odreda Žandarmerije biti nastavljena u pravcu približavanja ove službe najmlađima.

Vrednost radova na novom igralištu je preko 400.000 dinara. Opremanje još jednog mesta za igru i uživanje najmlađih, deo je opšte strategije komunalnog uređenja javnih površina na području najveće niške opštine.

Novi mobilijari već su postavljeni na pet lokacija, u Brzom Brodu, kod Doma zdravlja, na Vizantijskom bulevaru (kod Nurdora), i parkovima kod DIS-a i Rode. Komunalna služba GO Medijana, inspekcija ali i Komunalna policija redovno obilaze mobilijare, pa se oštećenja odmah saniraju. Radi se i po prijavama građana, jer moraju da budu bezbedni.

Tekst je deo projekta “Medijana = slika grada Niša” koji je podržan od strane Gradske opštine Medijana u okviru raspodele sredstava za finansiranje proizvodnje medijskih sadržaja u 2017.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com